Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Ennakko: AS Roma – Bayern München

Kirjoittaja: — 21/10/2014

Tiistai-iltana Mestarien liigassa nähdään todellinen huippuottelu, kun AS Roma ja Bayern München kohtaavat toisensa Stadio Olimpicolla. Päästääkö Manuel Neuer ensimmäisen maalin taakseen sitten elokuun?

Poissaolot

AS Roma

Marco Borriello (loukkaantuminen)
Leandro Castán (loukkaantuminen)
Seydou Keita (loukkaantuminen)
Kevin Strootman (loukkaantuminen)

Bayern München

Javier Martínez (loukkaantuminen)
Holger Badstuber (loukkaantuminen)
Bastian Schweinsteiger (loukkaantuminen)
Thiago Alcântara (loukkaantuminen)
Tom Starke (loukkaantuminen)
Pepe Reina (loukkaantuminen)

Edelliset ottelut

AS Roma
AS Roma – Chievo 3-0 (Serie A)
Juventus – AS Roma 3-2 (Serie A)
Manchester City – AS Roma 1-1 (Mestarien liiga)

Bayern München
Bayern München – Werder Bremen 6-0 (Bundesliga)
Bayern München – Hannover 96 4-0 (Bundesliga)
TsSKA Moskova – Bayern München 0-1 (Mestarien liiga)

Edelliset keskinäiset kohtaamiset
23.10.2010 AS Roma – Bayern München 3-2 (Mestarien liiga)
15.9.2010 Bayern München – AS Roma 2-0 (Mestarien liiga)

Arvio

Bayern München on ollut varsin vakuuttava viime viikkoina, mutta nyt joukkue joutuu todella kovaan testiin. Bundesligan häntäpään joukkueet vaihtuvat eurooppalaiseen huippujoukkueeseen.

Jos on ollut saksalaisilla ongelmia loukkaantumisten kanssa, niin on niitä ollut AS Romallakin. Etenkin joukkueen alakerta on kokenut kovia. Edelleen sivussa ovat Leandro Castán ja Kevin Strootman, jotka olivat isossa roolissa viime kaudella roomalaisten päästäessä Serie A:ssa vain 25 maalia.

Puolustuspeli on ollut loukkaantumisista huolimatta Rudi Garcían miehistön ehdottomia vahvuuksia. Kotoisessa liigassa AS Roma on päästänyt seitsemässä ottelussa neljä maalia, ja niistä kolme tuli tappiossa Juventusta vastaan. Tappio Torinossa onkin roomalaisten ainoa pistemenetys Serie A:ssa. Mestarien liigassa joukkue murskasi avauskierroksella TsSKA Moskovan maalein 5-1, ja edellisessä ottelussa joukkue nappasi tärkeän pisteen Manchester Cityn vieraana.

Italialaisten keskikentän ankkuri Daniele De Rossi palasi tositoimiin viikonloppuna, ja mies nähtäneen avauksessa myös illalla. Bayern ottaa luultavasti pallonhallinnan itselleen, joskaan eivät niin selvästi kuin Bundesliga-otteluissa. Mikäli Mario Götzelle, Arjen Robbenille, Robert Lewandowskille tai Thomas Müllerille ei löydy tilaa, tulee saksalaisille tuskallinen ilta. AS Roma puolustaa aina joukkueena hyvin, mutta nyt De Rossin kyky sijoittua hyvin, katkoa syöttöjä, peittää syöttölinjoja ja rakentaa peliä tulevat olemaan avainasemassa Bayernin pelin puurouttamiseksi.

Keskikentän dynaamiikan toimimiseksi De Rossi tarvitsee kuitenkin tovereita rinnalleen. Belgialainen Radja Nainggolan toimii enemmän ns. likaisen työn tekijänä, kun taas Miralem Pjanić tuo pallollista osaamista. Kotijoukkueen kannalta on tärkeää, että se pystyy pitämään palloa pidempikiäkin jaksoja, sillä alhaalla maatessaan AS Roma ei pelaa mukavuusalueellaan.

Hyökkäyksessä yksi nimi on luonnollisesti ylitse muiden: 38-vuotias Francesco Totti. Miehestä tuli City-ottelussa vanhin Mestarien liigassa maalannut pelaaja. Ei olisi ihme, vaikka nero pistäisi tuon ennätyksen illalla uusiksi. Tässä yhteydessä mainittakoon, että Pep Guardiola pelasi vuosituhannen alkuvaiheessa Giallorossissa, joten Tottin metkut ovat Bayern-koutsille ainakin etäisesti tuttuja.

Loukkaantumisista huolimatta Guardiolalla on heittää viheriölle melkoinen nippu taitoa ja osaamista. Bayernin peli on luistanut, ja edellinen päästetty maali on elokuulta. Bundesligassa joukkue on matkalla aikaiseen mestaruuteen, ja sen edellisen neljän ottelun maaliero on yhteensä 16-0. Franck Ribéryn paluu tuskin heikentää joukkueen mahdollisuuksia.

Kolikolla on kuitenkin kääntöpuolensa. Vaikka kotiottelu Manchester Cityä vastaan oli tiukka, lienee vierailu Stadio Olimpicolla saksalaisten kauden toistaiseksi haastavin koitos. Nyt esiin saattavat nousta ongelmat, jotka eivät nosta päätään iltapäiväkävelyissä kölnejä tai paderborneja vastaan. Onko puolustuslinja haavoittuvainen? Onko Xabi Alonso enää niin suvereeni, kun tempo kasvaa?

Lähtökohtaisesti luvassa on siis tasainen ottelu. Materiaaliero on Bayernin eduksi, mutta AS Roman kotietu tasoittaa puntteja. Vastakkain ovat kaksi hyvin valmennettua huippujoukkuetta, joilla on selvä peli-identiteetti. Maalinteko ei tule olemaan helppoa kummellekkaan, mutta toisaalta kentällä on niin paljon taitoa, että paikkoja nähdään luultavasti kummassakin päässä. Olisikohan Bayern sitten Neuerin verran parempi? Pep Guardiola ottaa varmasti ilomielin vastaan tasapelinkin.

loading comments...