Bayern nujersi AS Roman ja varmisti lohkovoiton

Kirjoittaja: — 05/11/2014

Mestarien liigan ensimmäinen lohkovoittaja varmistui keskiviikkona, kun Bayern München päihitti AS Roman Allianz-Arenalla maalein 2-0. Maaleista vastasivat Franck Ribéry ja Mario Götze.

AS Roma oli heti paljon paremmin ottelussa mukana kuin kaksi viikkoa aiemmin. Se pääsi kahdesti jopa puolittaiseen läpiajoon, mutta tilanteet tyrehtyivät kasaan. Pääsääntöisesti Bayern pyöritti tuttuun tapaan hyökkäyksiään, mutta mitään huippupaikkoja sillä ei ollut ennen avausmaalia. Vaarallisin paikka siunaantui Juan Bernatille, mutta puolustus liukui miehen yrityksen tielle.

Viitisen minuuttia ennen taukovihellystä Bayern onnistui. Pep Guardiola oli valinnut Franck Ribéryn avauskokoonpanoon, ja mies kiitti vastuusta. Ranskalainen jakoi pallon laitaan David Alaballe, joka teki hyvän juoksun lähes päätyviivalle asti ja syötti takaviistoon Ribérylle, joka sijoitti pallon sisäsyrjällään alakulmaan.

Toisella puoliajalla hallinta tuntui siirtyvän yhä enemmän kotijoukkueelle, ja 2-0-osuma roikkui pitkään ilmassa, kunnes Mario Götze lopulta onnistui. Robert Lewandowski rynnisti laidalta läpi, ja miehen syöttö tavoitti maalin edestä Götzen, joka ohjasi pallon maaliin.

Kymmenisen minuuttia ennen päätösvihellystä Manuel Neuer vei uskomattomalla tuplatorjunallaan viimeisenkin uskon vierailijoilta.

Voitolla Bayern varmisti lohkovoittonsa.

Toimittajan sana

Bayernin perustaso on sitä luokkaa, että on vaikea sanoa pelasiko joukkue hyvin vai tasollaan. Tänään joukkue loi ihan kohtalaisesti paikkoja kovaa vastusta vastaan, mutta on niitä terävempiäkin esityksiä punanutuilta nähty. Kenties Arjen Robbenin lepuuttaminen vaikutti siihen, ettei tilanteita tullut liukuhihnalta. Guardiolan suojatit tekivät tarvittavan, ja se riitti. On vaikea löytää ottelusta mitään negatiivista Bayernin kannalta. Seuraavat kaksi ottelua Mestarien liigassa joukkue voi vetää vaikka C-miehistöllä, mikä on iso etu nykyisellä ottelutahdilla.