Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Ennakko: Bayern München – TsSKA Moskova

Kirjoittaja: — 10/12/2014

TsSKA Moskova saapuu Bayern Münchenin vieraaksi Allianz-Arenalla Mestarien liigan lohkovaiheen viimeisellä kierroksella. Kotijoukkue on jo varmistanut lohkovoittonsa, mutta Roman Eremenkon edustama moskovalaisseura taistelee vielä paikasta pudotuspeleihin.

Poissaolot

Bayern München

Mehdi Benatia (pelikielto)
Holger Badstuber (loukkaantuminen)
Phillipp Lahm (loukkaantuminen)
David Alaba (loukkaantuminen)
Javier Martínez (loukkaantuminen)
Thiago Alcântara (loukkaantuminen)
Claudio Pizarro (loukkaantuminen)

TsSKA Moskova

Rasmus Elm (loukkaantuminen)
Vasili Berezutski (loukkaantuminen, epävarma)

Edelliset ottelut

Bayern München

Bayern München – Bayern Leverkusen 1-0 (Bundesliga)
Hertha Berlin – Bayern München 0-1 (Bundesliga)
Manchester City – Bayern München 3-2 (Mestarien liiga)

TsSKA Moskova

Kuban -TsSKA Moskova 0-1 (Venäjän liiga)
TsSKA Moskova – Amkar 2-1 (Venäjän liiga)
TsSKA Moskova – Ufa 5-0 (Venäjän liiga)

Edellinen keskinäinen ottelu

30-09-2014 TsSKA Moskova – Bayern München 0-1 (Mestarien liiga)

Arvio

Pep Guardiolan miehistön lohkovoitto sinetöityi jo viikkoja sitten, joten Mestarien liigassa joukkue pelaa enää vain kunniastaan. TsSKA:lla sen sijaan on vielä ottelussa kovat panokset, sillä voitolla se saattaisi edetä 16 parhaan joukkoon.

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Moskovassa ei ollut Bayernille helpoin mahdollinen, vaikka Thomas Müllerin rankkarimaali toi lopulta vierailijoille 0-1-voiton. Kotijoukkue pääsi Eremenkon johdolla luomaan useita maalipaikkoja ensimmäisellä puoliskolla, mutta toisella jaksolla Bayern sai tapettua pelin.

Normaaleissa olosuhteissa isännät olisivat selviä ennakkosuosikkeja, ja kotivoitto on nytkin varsin todennäköinen lopputulos. TsSKA on kuitenkin osoittanut vaarallisuutensa Mestarien liigassa, ja kotimaansa sarjassa joukkue on toisena. Puolivaloilla Bayern ei tule pisteitä napsimaan veitsi kurkulla pelaavalta venäläisryhmältä.

Bayern Münchenin loukkaantuneiden lista on pitkä. Kovassa otteluruuhkassa on mielenkiintoista nähdä minkälaisen kokoonpanon Guardiola juoksuttaa kentälle merkityksettömässä kamppailussa. Viikonloppuna joukkue pelaa tärkeän liigaottelun Augsburgissa.

– Jotkut pelaajat ovat vielä väsyneitä edellisestä ottelusta. Saatan tehdä joitain muutoksia,  Guardiola arvioi lehdistötilaisuudessa.

Espanjalaisluotsi vakuutti myös, että joukkue tulee pelamaan voitosta. Tämä toki on itsestäänselvyys, mutta Guardiola tuskin haluaa ottaa sitä riskiä, että yksikään pelaaja enää joutuisi sairastuvalle. Manchester Cityn ja AS Roman tiputtaminen saattaa myös tuntua houkuttelevalta ajatukselta. Tämä ei lähtökohtaisesti vaikuta ottelun kulkuun, mutta tuskin kotijoukkue pistäisi ihan kaikkeaan peliin, mikäli TsSKA johtaisi loppuminuuteilla.

Mitä pidempään ottelu etenee maalittomana, sitä parempi mahdollisuus otettaan kiristävällä moskovalaisryhmällä on yllätykseen. Asetelmat ovat Bayernille epäedulliset, mutta eiköhän joukkue silti hoida rutiinilla homman kotiin.

loading comments...