Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Ennakko: NK Maribor – Schalke 04

Kirjoittaja: — 10/12/2014

Schalke kohtaa Mestarien liigan lohkovaiheen viimeisellä kierroksella slovenialaisen NK Mariborin. Roberto Di Matteon suojatit ovat pakkovoiton edessä.

Poissaolot

NK Maribor

Aleš Mejač (loukkaantuminen, epävarma)
Petar Stojanović (loukkaantuminen, epävarma)

Schalke 04

Julian Draxler (loukkaantuminen)
Jefferson Farfán (loukkaantuminen)
Leon Goretzka (loukkaantuminen)
Sead Kolašinac (loukkaantuminen)
Joël Matip (loukkaantuminen)
Kevin-Prince Boateng (loukkantuminen, epävarma)
Chinedu Obasi (loukkantuminen, epävarma)
Sidney Sam (loukkantuminen, epävarma)

Edelliset ottelut

NK Maribor

NK Maribor – Radomlje 4-1 (Slovenian liiga)
NK Maribor – NK Krka 4-2 (Slovenian cup)
NK Maribor – Velenje 3-2 (Slovenian liiga)

Schalke 04

VfB Stuttgart – Schalke 04 0-4 (Bundesliga)
Schalke 04 – 1. FSV Mainz 4-1 (Bundesliga)
Schalke 04 – Chelsea 0-5 (Mestarien liiga)

Edellinen keskinäinen ottelu

30-09-2014 Schalke 04 – NK Maribor 1-1 (Mestarien liiga)

Arvio

Tilanne on Schalken kannalta vaikea, muttei mahdoton. Joukkueen pitää voittaa Maribor, eikä Sporting Lissabon saa ottaa pistettäkään Chelsealta Stamford Bridgelta. NK Maribor ei voi enää raivata tietään 16 parhaan joukkoon, mutta voitolla se kiilaa Schalken edelle lohkokolmoseksi. PIenelle seuralle pelien jatkuminen Eurooppa-liigan puolella olisi todella kova juttu.

Joukkueet pelasivat Gelsenkirchenissä tasan. Tuon ottelun jälkeen Schalke on vaihtanut valmentajaa, ja sen peli-ilme on muutenkin muuttunut. Roberto Di Matteon alaisuudessa Kuninkaansiniset aloittivat sekavasti, mutta viimeisimmissä kamppailuissa joukkue on pelannut hyvin. Bundesligassa se on voittanut kolme ottelua putkeen tehden niissä yhteensä 11 maalia. Eric Maxim Choupo-Moting ja Klaas-Jan Huntelaar ovat olleet hyvässä iskussa.

Joukkueen hyökkäyspeli ei ole silti toiminut täydellisesti mittavien poissaolojen takia. Nyt tehot ovat olleet pitkälti Choupo-Motingin ja Huntelaarin kliinisyyden varassa. Schalke päästää vastustajan edelleen liian usein maalipaikoille, ja luulavasti myös Maribor saa mahdollisuutensa.

Slovenialaisseura on kotimaansa sarjassa toisena. Maan tilanne on verrattavissa esimerkiksi Suomeen, missä mahdollinen menestys Euroopassa ajaa usein kiinnostavuudeltaan kaiken muun edelle. Mariborin kotiotteluissa on varsin infernaalinen tunnelma, ja joukkue pelaa suurella tunteella. Schalke on Saksassa tietty tottunut hornankattiloihin, mutta kyseessä on silti eri asia. Kuninkaansinisillä ei ole varaa ylimielisyyteen. Siitä opetuksen saivat jo Chelsea ja Sporting, jotka joutuivat Sloveniassa tyytymään tasapeliin.

Schalken pelaajamateriaali on monta kertaluokkaa laadukkaampi kuin vastustajan. Saksalaiset ovat suosikkeja, mutta niukasti. Ilman viimeaikaisia voittoja illasta voisi ennustaa gelsenkirchenläisille todella vaikeaa, mutta nyt on syytä pieneen optimismiin. Kuninkaansiniset kaivaa hikisen vierosvoiton.

loading comments...