Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Ennakko: Schalke 04 – NK Maribor

Kirjoittaja: — 30/09/2014

Mestarien liigan avauspelissään Schalke venyi tärkeään vierastasuriin Chelseaa vastaan. Tiistai-iltana joukkue isännöi Ventils-Arenalla slovenialaista NK Mariboria.

Poissaolot

Schalke 04
Benedikt  Höwedes (loukkaantuminen)
Felipe Santana (loukkaantuminen)
Sead Kolašinac (loukkaantuminen)
Leon Goretzka (loukkaantuminen)
Jefferson Farfán (loukkaantuminen)
Jan Kirchhoff (loukkaantuminen)
Sidney Sam (loukkaantuminen)
Fabian Giefer (loukkaantuminen)
Atsuto Uchida (epävarma)

NK Maribor

Edelliset ottelut

Schalke 04
Schalke 04 – Borussia Dortmund 2-1 (1. Bundesliga)
Werder Bremen – Schalke 04 0-3 (1. Bundesliga)
Schalke 04 – Eintracht Frankfurt 2-2 (1.Bundesliga)

NK Maribor
Radomlje – Maribor 0-0 (Slovenian Prva Liga)
Velenje – Maribor 0-1 (Slovenian Prva Liga)
Koper – Maribor 1-2 (Slovenian Prva Liga)

Edellinen keskinäinen ottelu
Ei keskinäisiä otteluita.

Arvio

Vedonlyöntitoimistot arvioivat Schalken olevan suurin ennakkosuosikki kaikista tiistai-iltana pelattavista otteluista. Piskuinen slovenialaisseura NK Maribor painii materiaalinsa ja resurssejensa puolesta aivan eri sarjassa kuin gelsenkircheniläiset.

Mikään naurunaihe Maribor ei kuitenkaan ole. Joukkue tiputti karsintavaiheessa mm. Glasgow Celticin ja Maccabi Tel Avivin. Lohkovaiheen ensimmäisessä ottelussa Maribor nousi tasoihin Sporting Lissabonia vastaan, kun vuonna 1995 syntynyt Luka Zahović puski pallon maaliin ottelun lisä-ajalla.

Zahović aloittanee kuitenkin huomenna vaihdosta. Mariborin kokoonpano koostuu pitkälti seuraa pitkään edustaneista slovenialaispelaajista. Joukkueen parhaana pelaajana pidetään brasilialaista Marcos Tavaresia, joka on iskenyt seuran väreissä jo yli 100 maalia. Jos Maribor maalinteossa onnistuu, on se hyvin todennäköisesti juuri 30-vuotiaan Tavaresin käsialaa, mutta Schalke saa olla tarkkana myös makedonialaisen Aghim Ibraimin kanssa.

Schalke sai roppakaupalla itseluottamusta, kun se päihitti viikonloppuna Borussia Dortmundin Ruhrin derbyssä. Verivihollisen kaataminen todisti, että joukkueella riittää tasoa, vaikka alkukausi on sujunut vaihtelevasti. Saman osoitti myös tasapeli Stamford Bridgelta.

Julian Draxler lepäsi pelikiellon vuoksi lauantaina, mutta nyt mies nähdään taas tositoimissa. Klaas-Jan Huntelaar osui Chelseaa vastaan, mutta kotimaan sarjassa hollantilainen on maalannut vain kerran, joten miehellä riittää maalinälkää.

Kotijoukkueen hyökkäyspään poissaolot ovat merkittäviä, ja tehottomuus on ainoa asia mihin Schalken peli voi kaatua. Maribor taistelee tässä lohkossa vain jämäpisteistä, ja vierasotteluista niitä ei kannata kovin montaa odottaa.

loading comments...