Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Ennakko: Manchester City – Bayern München

Kirjoittaja: — 25/11/2014

Bayern München on jo varmistanut lohkovoittonsa Mestarien liigassa. Tänään illalla joukkue haastaa vieraissa Manchester Cityn, joka kaipaa voittoa kipeästi.

Poissaolot

Manchester City

Edin Dzeko (loukkaantuminen)
Aleksandar Kolarov (loukkaantuminen)
David Silva (loukkaantuminen)
Yaya Touré (pelikielto)
Fernandinho (pelikielto)

Bayern München

Claudio Pizarro (loukkaantuminen)
Holger Badstuber (loukkaantuminen)
Pepe Reina (loukkaantuminen)
David Alaba (loukkaantuminen)
Tom Starke (loukkaantuminen)
Javi Martínez (loukkaantuminen)
Philipp Lahm (loukkaantuminen)
Thiago Alcántara (loukkaantuminen)
Jérome Boateng (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)

Edelliset ottelut

Manchester City

Man City-Swansea 2-1 (Valioliiga)
QPR-Man City 2-2 (Valioliiga)
Man City-TsSKA Moskova 1-2 (Mestarien liiga)

Bayern München

Bayern München-Hoffenheim 4-0 (Bundesliiga)
Frankfurt-Bayern München 0-4 (Bundesliiga)
Bayern München-AS Roma 2-0 (Mestarien liiga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Bayern München-Man City 1-0 (17.9.2014, Mestarien liiga)

Arvio

Manchester Cityn tilanne on tukala. Se on kaksi pistettä AS Romaa ja TsSKA Moskovaa jäljessä, ja joukkue kohtaa viimeisellä kierroksella italialaiset vieraissa. Niinpä se on tänään käytännössä pakkovoiton edessä. Bayern Münchenillä ei ottelussa panosta ole.

Cityn kausi ei ole mennyt toiveiden mukaisesti ja Bayernin tavoin se kärsii loukkaantumisista. Manchesterlaiset ovat Valioliigassa kahdeksan pistettä Chelseaa perässä kolmantena. Etenkin Yaya Tourén, David Silvan ja Fernandinhon poissaolot ovat merkittäviä, sillä kolmikko olisi tuonut taitoa ja pelinrakentelukykyä keskikentälle. Fernandon ja nykykuntoisen Frank Lampardin tason riittävyys Bayernin kaltaista joukkuetta vastaan on pieni arvoitus.

Kummatkin joukkueet tykkäävät pitää palloa. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Münchenissä peliväline oli Bayernin hallussa 58 prosenttisesti. Etihad Stadiumilla Pep Guardiolan miehistö saattaa olla vähemmän pallossa kuin aikoihin, mutta lähtökohtaisesti on syytä odottaa, että vierailijat ottavat pallonhallinnan itselleen. Cityllä on hyviä vastahyökkäyspelaajia, mutta se joutuu silti pelaamaan hieman oman mukavuusalueensa ulkopuolella.

Huolestuttavaa kotijoukkueen kannalta on se, miten Gaël Clichy, Martín Demichelis ja Frank Lampard pysyvät dynaamisten ja hyvävireisten Bayern-hyökkääjien kannoilla. Etenkin Clichy on ollut jo aiemmissa kohtaamisissa helisemässä.

Guardiolalla olisi viimein mahdollisuus suorittaa rotaatiota. Penkiltä löytyy tietenkin kovia pelimiehiä, mutta Arjen Robbenille, Mario Götzelle, Robert Lewandowskille, Thomas Müllerille ja kumppaneille on aika vaikea löytää korvaajia tältä planeetalta. Luultavasti ihan ykkösmiehistöllä Bayern ei otteluun lähde, mutta ennakkotietojen mukaan Guardiola ei ole heittämässä kehiin mitään C-miehistöä. Nähdäänkö avauksessa sitten esimerkiksi Xherdan Shaqiri tai Sebastian Rode? Keskikentän poissaolot ovat tällä hetkellä myös Bayernin suurin huoli.

Bayernilla ei ole ottelussa mitään panosta, mikä on Citylle suuri etu. Näissä olosuhteissa isännillä on paremmat mahdollisuudet voittoon kuin muuten. Loukkaantumisista huolimatta Manuel Pellegrini pystyy laittamaan kentälle valtavan määrän yksilötaitoa, joten ottelu saattaa kääntyä kotijoukkueen hyväksi, vaikka Guardiola muuten onnistuisi taktisesti. Sama toimii toki myös toiseen suuntaan.

Tuntuu typerältä ennustaa nykykuntoiselle Bayernille tappiota, mutta näistä lähtökohdista Cityn voitto on hyvin mahdollinen. Taivaansinisten rekordi Euroopasta on kuitenkin sitä luokkaa, että pään pettäminen ratkaisun hetkillä ei tulisi yllätyksenä. Ympäripyöreä ottelu, mutta vierailijat ottavat lopulta voiton muutamalla rutiinisuorituksella.

loading comments...