Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Mestarien liiga -ennakko: Schalke 04 – Real Madrid

Kirjoittaja: — 18/02/2015

Mestarien liiga jatkuu Schalken osalta todellisella koitoksella, kun se kohtaa hallitsevan mestarin Real Madridin neljännesvälierissä. Ensimmäinen osaottelu pelataan Gelsenkirchenissä keskiviikko-iltana kello 21:45

Poissaolot

Schalke

Julian Draxler (loukkaantuminen)
Ralf Fährmann (loukkaantuminen)
Jefferson Farfán (loukkaantuminen)
Leon Goretzka (loukkaantuminen)
Sead Kolašinac (loukkaantuminen)
Chinedu Obasi (loukkaantuminen)
Fabian Giefer (loukkaantuminen, epävarma)

Real Madrid

James Rodríguez (loukkaantuminen)
Fábio Coentrão (loukkaantuminen)
Sami Khedira (loukkaantuminen)
Luka Modrić (loukkaantuminen)
Sergio Ramos (loukkaantuminen)
Pepe (epävarma)

Edelliset ottelu

Schalke

Eintracht Frankfurt – Schalke 1-0 (Bundesliga)
Schalke – Borussia Mönchengladbach 1-0 (Bundesliga)
Bayern München – Schalke 1-1 (Bundesliga)

Real Madrid

Real Madrid – Deportivo La Coruña 2-0 (La Liga)
Atlético Madrid – Real Madrid 4-0 (La Liga)
Real Madrid – Sevilla 2-1 (La Liga)

Edellinen keskinäinen ottelu

18-03-2014 Real Madrid – Schalke 3-1 (Mestarien liiga)

Arvio

Lähtökohdat ovat hyvin selvät. Schalke on tässä parissa selvä haastaja, kun puolestaan Real Madridilla on pelkästään hävittävää.

Tilanne ei kuitenkaan ole Kuninkaansinisten kannalta toivoton. Real Madridin puolustusosasto on kärsinyt pahoista loukkaantumisista, ja keskikenttä on hakenut formiaan aina Luka Modrićin loukkaantumisesta asti. Lisäksi Cristiano Ronaldolla on lusitaanille harvinainen viiden ottelun maaliton putki päällä.

Voitoista huolimatta Los Blancosin pelilliset ongelmat ovat olleet silmin nähtävissä. Heikommat joukkueet ovat kaatuneet vaikeuksien kautta, ja toisaalta ainoa viimeaikojen kovempi vastus, Atlético Madrid, pisti Real Madridia päihin maalein 4-0.

Espanjalaisten hieman heikompi vire ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että materiaaliero on hyvin selvä Real Madridin eduksi. Lisäksi myös Schalke on kärsinyt loukkaantumisista pitkin kautta, ja etenkin hyökkäyspään poissaolot ovat merkittäviä. Maalivahti Ralf Fährmannin puuttuminen voi olla otteluparin kannalta ratkaisevaa.

Kuninkaansinisillä on kuitenkin yksi ässä hihassa. Valmentaja Roberto Di Matteon uroteot Mestarien liigassa goljatteja vastaan Chelsean peräsimessä ovat vielä tuoreessa muistissa. Alkuvaikeuksien jälkeen italialainen on juurruttanut tiiviin ja uhrautuvan puolustuspelaamisen myös Schalke-pelaajien takaraivoihin. Joukkueelle ei ole tällä hetkellä helppoa tehdä maaleja. Tosin tilastot saattavat tässä tapauksessa näyttää hieman kaunniimmalta kuin todellisuus. Etenkin, kun vastassa on yksi maailman tulivoimaisimmista hyökkäyskalustoista, voi illuusio Di Matteon timanttisesta bussista särkyä nopeasti.

Gelsenkirchenissä ei haluta muistella viime kevättä. Tuolloin Real Madrid iski ensimmäisessä osassa Veltins-Arenalla taululle tylyt 1-6-lukemat. Vastaavanlaista teurastusta oltaisiin saatettu todistaa, mikäli joukkueet olisivat kohdanneet syksyllä. Nyt ennakkoasetelmat näyttävät Schalken kannalta hitusen paremmalta. Di Matteon suojattien pitää kuitenkin onnistua täydellisesti, mikäli joukkue haluaa tavoitella Madridista muutakin kuin matkamuistoja kolmen viikon kuluttua.

loading comments...