Real Madrid kellisti Schalken Veltins-Arenalla

Kirjoittaja: — 18/02/2015

Mestarien liigan neljännesvälierien ensimmäisessä osassa Schalke jäi kotonaan Real Madridin jalkoihin maalein 0-2.

Ottelun ensimmäinen 20 minuuttia oli rikkonaista peliä. Pääpiirteittäin Real Madrid piti palloa, mutta kunnon maalipaikkoja ei nähty.

Dennis Aogo pääsi vapaasti pommittamaan rangaistusalueen kulmalta, mutta laukaus suntautui metrikaupalla yli. Hetkeä myöhemmin Klaas-Jan Huntelaar pääsi laukomaan noin 20 metristä, mutta Iker Casillas poimi kudin alakulmasta.

Real Madrid siirtyi johtoon 26. minuutilla. Pallo pelattiin laitaan Daniel Carvajalille, joka pisti loistavan keskityksen maalivahdin ja toppareiden väliin. Ensimmäisenä paikalle rynnisti Cristiano Ronaldo, joka puski pallon yli vastaan tulleen Timon Wellenreutherin.

Kolmosvahti Wellenreuther osoitti kuitenkin myös venymiskykyänsä torjumalla hetkeä myöhemmin Karim Benzeman läpiajon sekä Cristiano Ronaldon vapaapotkun.

Schalken huoleksi Klaas-Jan Huntelaar jouduttiin vaihtamaan loukkaantumisen vuoksi pois jo 33. minuutilla.

Ensimmäisen puoliajan viimeiset minuutit olivat melkoista ravaamista päädystä toiseen. Tauolle lähdettiin Real Madrdin 0-1-johdossa.

Toisella puoliajalla kaava oli hyvin pitkälti ensimmäisen kaltainen: Real Madrid piti palloa, mutta Schalke puolusti tiukasti ja piti vierailijat poissa maalipaikoilta. Schalken paikat olivat myös kortilla.

Jakson ensimmäinen kunnon tilanne siunaantui Iscolle. Gareth Bale pelasi näppärästi jalkapohjallaan pallon Iscolle, jonka laukaus noin 15 metristä viuhui hieman yli.

Schalken tilanne otteluparin kääntämiseksi syntyi pari minuuttia myöhemmin. Atsuto Uchida teki hyvän nousun laidallaan, ja pallo pelattiinkin japanilaiselle, joka tiputti sen Felix Plattelle. Nuorukaisen laukaus kuitenkin pamahti ylärimaan.

Jalkapallon lainalaisuuksien mukaan Real Madrid onnistui reilut viisi minuuttia myöhemmin toisessa päässä. Osuma oli huikea. Cristiano Ronaldo harhautti kaksi Schalke-pelaajaa laidallaan ja syötti takaviistoon Marcelolle. Brassi siirsi jalkapohjallaan pallon sivuun ja pamautti voimalla ylänurkkaan.

Lisämaaleja ei enää nähty. Toinen osaottelu pelataan 10.3.

Toimittajan sana

Schalke puolusti ihan kohtalaisesti, mutta tasoero oli vain liikaa. Real Madridin varsinaiset maalipaikat olivat vähissä, mutta maailmanluokat pelaajat korvasivat sen maailmanluokan viimeistelyllä. Wellenreuther pelasi hyvän ottelun maalillaan, eikä mies voinut osumille mitään.

Hyökkäyssuuntaan Schalke oli aneeminen, mutta se sai kuitenkin tarvittavat paikat maalintekoon. Real Madridia vastaan ne on vain yksinkertaisesti hyödynnettävä. Mikäli Platten laukaus olisi painunut maaliin, olisi ottelupari saanut uuden käänteen.

Lyhykäisyydessään: Real Madrid teki tarvittavan.