Neljä vierasmaalia Bernabéulla ei riittänyt – Schalke ulos Mestarien liigasta

Kirjoittaja: — 10/03/2015

Schalke putosi erikoisten vaiheiden jälkeen Mestarien liigasta. Neljännesvälierien toinen osaottelu Real Madridia vastaan päättyi Schalken 4-3-voittoon. Neljä vierasmaalia ei riittänyt Schalkelle, sillä se oli hävinnyt ensimmäisen osaottelun 0-2. Yhteismaalit kirjattiin siis Realin hyväksi 5-4.

Avauspuoliskolla Schalke sai maalien muodossa kahdesti toivoa jatkopaikan suhteen, mutta molemmilla kerroilla Real pimensi nopeasti tunnelin päässä kajastaneen valon.

20. minuutilla Tranquilo Barnetta keskitti oikeasta laidasta boksiin. Klaas-Jan Huntelaar antoi fiksusti pallon mennä Christian Fuchsille, joka tälläsi pallon Iker Casillasin käsien kautta maaliin.

Vain viisi minuuttia myöhemmin Toni Kroos antoi kulmapotkun. Cristiano Ronaldon merkkaus unohtui, ja portugalilainen puski lukemat 1-1:een.

getty_RonaldoCristiano20150310

Viitisen minuuttia ennen taukoa Huntelaar täräytti komean puolivolleyn yläristikkoon. Lähes heti perään aiemmin urallaan Realissa pelannut Huntelaar pääsi sijoittamaan Max Meyerin laukauksesta kimmonneen paluupallon ohi Casillasin.

Real Madrid CF v FC Schalke 04 - UEFA Champions League

Jälleen vain viisi minuuttia edellisestä, ja Ronaldo tasoitti – taas puskemalla. Tällä kertaa keskitys tuli vasemmalta ja sen tarjoili Fábio Coentrão.

Toisen puoliskon alussa osat vaihtuivat. Karim Benzema vei Realin johtoon, ja loukkaantuneen Eric Maxim Choupo-Motingin tilalle vaihdettu Leroy Sané tasoitti. Maali ja ottelu olivat Sanén uran ensimmäiset Mestarien liigassa.

Pitkään näytti siltä, ettei Schalke enää nousisi toden teolla taistelemaan jatkopaikasta. Tilanne muuttui kertaheitolla kuusi minuuttia ennen täyttä aikaa. Huntelaar sai hieman onnekkaasti pallon mukaansa, otti muutaman askeleen ja täräytti laukauksen yläriman kautta maaliin.

Vierasjoukkue metsästi ratkaisevaa viidettä osuma, mutta Casillas onnistui torjumaan niin Sanén kuin Höwedesinkin yritykset. Hyvästä taistelusta huolimatta Schalke siis putosi turnauksesta.