Bayern Münchenille karvas tappio Real Madridia vastaan

Kirjoittaja: — 23/04/2014

Real Madrid otti vahvan kiinnityksen Mestarien liigan finaaliin, kun Bayern München kaatui Santiago Bernabéulla pelatussa ensimmäisessä välieräottelussa maalein 1-0. Cristiano Ronaldo pelasi loukkaantumisensa jäljiltä avauskokoonpanossa, mutta maalinteossa ei portugalilainen onnistunut. Ottelun ainoan osuman viimeisteli Karim Benzema.

Peli käynnistyi odotetuissa merkeissä. Vierasjoukkue Bayern piti palloa, ja Real joutui puolustuskannalle. Ensimmäiset tilanteet syntyivät 13 minuutin pelin kohdalla. Ensin Arjen Robbenin kääntölaukaus painui ohi maalin, ja tilannetta seuranneesta kulmapotkusta Bastian Schweinsteiger puski Iker Casillasin syliin.

Benzema 1-0:aan

Viitisen minuuttia myöhemmin toisen epäonnni oli toisen onni. Realin päädyssä Mario Mandzukic pudotti päällään Toni Kroosille, jonka yritys muutamasta metristä kilpistyi Pepen takapuoleen. Kotijoukkue iski vastaan, ja vaikka Bayernin pelaajat tulivat nopeasti alas, Fábio Coentrão sai pelattua pallon maalin eteen Karim Benzemalle, joka liukui pallon tyhjään maaliin.

Virtaa maalista saanut kotijoukkue loi seuraavan tilanteen lähes heti perään. Ángel di Marían keskitys löysi Cristiano Ronaldon, joka voitti pääpallon, mutta pusku suuntautui Manuel Neuerin syliin.

23. minuutilla Real lähti jälleen hyvään vastahyökkäykseen. Di María pelasi pystyyn Benzemalle, joka jatkoi takaisin argentiinalaiselle. Di María laukoi – ei vaikeuksia Neuerilla.

Pari minuuttia myöhemmin Benzema keskitti avopaikan Ronaldolle, jonka sisäsyrjäjatko ilmasta painui yli maalin.

Tilanteita molemmissa päädyissä

Maalipaikkojen suhteen hieman hiljaisemman jakson jälkeen Bayern loi erinomaisen tilanteen 38. minuutilla. Lyhyenä pelatun kulmapotkun jälkeen Franck Ribéry petasi paikan Robbenille, joka laukoi ensimmäisellä kosketuksellaan – tällä kertaa päin Xabi Alonsoa.

Pari minuuttia myöhemmin oli soida toisessa päädyssä. Iscon keskitys leijaili taka-alueelle yksin jäänelle di Maríalle, joka laukoi suhteellisen pienestä kulmasta yli maalin.

Bayern aloitti toisen puoliskon haparoiden. Neuer avasi suoraan kotijoukkueen pelaajille. Pallo pelattiin linjan yli Ronaldolle, joka laukoi pienestä kulmasta, mutta Neuer venyi torjuntaan.

Seuraavan vartin aikana Ribéry, Kroos ja Robben yrittivät vuorotellen maalintekoa. Jokainen ratkaisu jäi enemmän tai vähemmän piippuun.

68. minuutilla Real loi pitkästä aikaa hyvän tilanteen. Ronaldo otti muutaman askeleen ja laukoi vasurillaan kohti alakulmaa. Neuerilla oli vaikeuksia, mutta saksalainen onnistui torjumaan.

Loistava Pepe loukkaantuu

Viitisen minuuttia myöhemmin Real sai ikäviä uutisia. Koko ottelun ajan puolustuslinjassa dominoinut Pepe loukkasi takareitensä tai pakaransa, ja hänet jouduttiin vaihtamaan Raphaël Varaneen. Hieman aiemmin Sergio Ramos sai pallon sukukalleuksilleen, mutta hän pystyi jatkamaan peliä.

Kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa vaihdossa pelin aloittanut Thomas Müller latasi voimalla – vasurilaukaus viuhui muutaman metrin ohi maalin.

Pari minuuttia myöhemmin Casillas pelasti Real Madridin. Müller petasi paikan Mario Götzelle, joka laukoi pompusta, mutta Pyhä Iker venytti erinomaiseen torjuntaan.

Bayern tuli lisäajalla vielä kerran. Mandzukic taisteli pääpallovoiton kahden Real-puolustajan estelyistä huolimatta. Müllerille oli aueta täysin vapaa maalintekotilanne, mutta Alonso heittäytyi viime hetkellä väliin.

1-0-voiton myötä Real otti vahvan kiinnityksen loppuottelupaikkaan. Toinen osaottelu pelataan viikon kuluttua Münchenissä.