Bayern München jäi Real Madridin jyrän alle

Kirjoittaja: — 29/04/2014

Bayern Münchenillä ei ollut minkäänlaisia mahdollisuuksia Mestarien liigan välierien toisessa osaottelussa Real Madridia vastaan. Ottelupari oli käytännössä ohi jo 20 minuutin pelin jälkeen, kun yllätysratkaisija Sergio Ramos iski illan toisen osumansa ja lukemat 2-0:aan. Cristiano Ronaldo kaunisteli historiallisilla maaleillaan loppulukemat 4-0:aan, joten Real eteni loppuotteluun yhteismaalein 5-0.

Kahdeksan minuutin jälkeen Realilla oli huipputilaisuus siirtyä johtoon. Bayern-maalivahti Manuel Neuer lähti katkomaan pitkää syöttöä rangaistusalueen ulkopuolelle. Epäonnistunut pusku tuli suoraan Gareth Balelle, joka hieman hätäisesti ampui suoraan ilmasta. Pallo leijaili reilusti yli tyhjän maalin.

Vierasjoukkue paikkasi Balen epäonnistumisen muutamaa minuuttia myöhemmin. Luka Modricin kulmapotku löysi kentän kenties parhaan pääpelaajan. Punaisten puolustus ei seurannut, kun Ramos nousi omiin korkeuksiinsa ja puski pallon maaliin.

Ronaldoa sukille, Ramosille illan toinen

Lähes heti perään nähtiin ikävän raju taklaus. Dante syöksyi yliaggressiivisesti napit edellä Ronaldon nilkoille. Ronaldon onneksi paino ei ollut täysin nilkan päällä, Dante puolestaan selvisi tilanteesta onnekseen varoituksella.

Ramos tuhosi Bayernin haaveet finaalipaikasta pari minuuttia taklauksen jälkeen. Ángel di María kierrätti vapaapotkun maalille, Ramos voitti kaksinkamppailussaan Mario Mandzukicin ja pallo toistamiseen päällä ohi Neuerin.

Bayernin ensimmäinen edes kohtuullinen tilanne siunaantui Franck Ribérylle. Laitapakkina tällä kertaa pelannut Philipp Lahm syötti Ribérylle, joka kääntyi ja laukoi – metrin verran ohi maalin.

Hieman myöhemmin Ronaldo vapautettiin helposti yhdellä yhtä vastaan -tilanteeseen Dantea vastaan. Portugalilainen eteni ja laukoi, mutta vaisuksi jäänyt kuti painui ohi Neuerin maalin.

10 ottelua, 15 maalia

Reilun puolen tunnin kohdalla tehtiin historiaa. Vierasjoukkue pelasi terävän vastahyökkäyksen Karim Benzeman ja Balen kautta Ronaldolle, jonka tarvitsi oikeastaan vain sijoittaa pallo tyhjään maaliin.Osuma oli Ronaldolle kauden 15:s Mestarien liigassa. Kukaan ei ole aiemmin pystynyt samaan yhdellä Mestarien liiga -kaudella.

Pari minuuttia myöhemmin Neuer seikkaili jälleen kaukana maaliltaan. Epäonnistunut purku ajautui tällä kertaa Ronaldolle, joka kiskaisi vasurillaan kohti maalia. Kaukaa lähtenyt kuti ei ollut huono, mutta Bayern selvisi ilman takaiskua.

38. minuutilla Real sai huonoja uutisia. Xabi Alonso taklasi Bastian Schweinsteigeria varoituksen arvoisesti. Korttitili tuli täyteen, joten Alonsoa ei finaalissa nähdä.

Ribéryn avokämmen puhuu

Hetkeä myöhemmin jo toinen Bayern-pelaaja oli onnekas selvittyään ilman ulosajoa ensimmäisellä puoliskolla. Ribéry läväytti tilanteen jälkeen avokämmenellä Daniel Carvajalia kasvoihin. Carvajalin kunniaksi on sanottava, ettei hän jäänyt kieriskelemään maahan, mutta erotuomari Pedro Proencan olisi pitänyt olla tilanteessa paremmin hereillä.

Lannistettu Bayern yritti hakea lohtuosumaa toisen puoliajan alussa. 53. minuutilla pallo pelattiin takatolpalla odottaneelle David Alaballe, jonka laukauksen blokkasi illan hahmo Ramos, kukapa muukaan.

Muutamaa minuuttia myöhemmin pallonhallintajakso päättyi Robbenin sisäkierteiseen laukaukseen, joka painui hiukan ohi maalin. Vajaan tunnin kohdalla laukoi Ribéry. Casillas oli hereillä ja torjui etukulmaan suuntautuneen laukauksen. Vartti ennen täyttä aikaa vaihdossa ottelun aloittanut Mario Götze kokeili vuorostaan – yli maalin. Hieman myöhemmin laukoi Toni Kroos, mutta jälleen yli.

10 ottelua, 16 maalia

Loppuhetket menivät lähinnä pelaillessa, mutta yhden maalin ottelu vielä tarjosi. 89 minuutin pelin jälkeen Ronaldo hankki kuljetuksellaan vapaapotkun, jonka mies itse latasi muurin alta maaliin. Tuore yhden kauden maaliennätys on nyt 16 rysää.

Realin 10. mestaruus Euroopassa on enää yhden voiton päässä. La Deciman tiellä on joko Atlético Madrid tai Chelsea, jotka kisaavat toisesta finaalipaikasta keskiviikkona.