Borussia Dortmund jäi Real Madridin jyrän alle

Kirjoittaja: — 02/04/2014

Real Madrid ja Borussia Dortmund kohtasivat toisensa Mestarien liigan puolivälierien ensimmäisessä osaottelussa. Ottelusta ei todellakaan tullut viime kauden veroista uusintaa. Real murskasi vieraansa lukemin 3-0 ja otti vahvan kiinnityksen välieräpaikkaan. Gareth Bale, Isco ja Cristiano Ronaldo onnistuivat maalinteossa. Ronaldo nousi jakamaan yhden kauden maaliennätystä Mestarien liigassa.

Dortmund loi ensimmäisen tilanteen jo 40 sekunnin pelin jälkeen. Pallo pelattiin pystyyn Pierre-Emerick Aubameyangille, mutta kääntö maalille kilpistyi Real-puolustukseen.

Kolmen minuutin kohdalla Santiago Bernabéun yleisö sai vastinetta rahoilleen. Karim Benzema pelasi Daniel Carvajalille, joka jatkoi nopeasti Gareth Balelle. Dortmund-maalivahti Roman Weidenfeller tuli vastaan, mutta Bale onnistui tuikkaamaan pallon maaliin. Maali oli walesilaisen viides tämän kauden Mestarien liigassa.

Realin seuraava hyvä tilanne syntyi 12. peliminuutilla. Luka Modricia rikottiin, Cristiano Ronaldo laukoi tilannetta seuranneen vapaapotkun, mutta Weidenfeller sai kätensä väliin.

Hetkeä myöhemmin Ronaldolle pelattiin keskityspallo. Portugalilainen laukoi ilmasta – päin Dortmundin puolustusta.

Dortmundin 1. laukaus – Realin 2. maali

Dortmundin ensimmäinen laukaus kohti Iker Casillasin vartioimaa maalia syntyi 23. minuutilla. Nuri Sahin veti kaukaa, ja ihan kohtullisesti vetikin, mutta Casillasilla oli helppo työ napata laukaus.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Real lähti hyvään vastahyökkäykseen. Ensimmäisen hyökkäyksen kotijoukkue tuhri, mutta jatkotilanteesta Isco sai raapaistua laukauksen. Veto ei ollut kova, mutta se oli tarkka ja painui alakulmaan ohi Weidenfellerin.

Seuraavalla kerralla Weidenfeller pelasti Dortmundin illan kolmannelta takaiskulta. Sebastian Kehl syyllistyi rikkeeseen, oli Balen vuoro yrittää vapaapotkusta, mutta vieraiden maalivahti venytti hyvän torjunnan.

Reilut 10 minuuttia myöhemmin Realin laitapelaaminen vasemmalla oli johtaa kolmanteen maaliin. Sergio Ramos haki Ronaldoa pienellä chipillä, mutta syöttö karkasi hiukan liian kauas, eikä Ronaldo saanut palloa kunnolla haltuunsa.

Seuraava tilanne syntyi toiseen päätyyn. Aubameyangilla oli hyvin tilaa laukoa, kuti painui reilusti yli maalin.

Ensimmäisen puoliskon alkuun molemmilla joukkueilla oli tilaisuus maalintekoon. Ensin Weidenfeller torjui jalallaan Balen ulkosyrjäyrityksen. Lähes heti perään Dortmund hyökkäsi neljällä kolmea vastaan. Pallo pelattiin Aubameyangille, jonka ratkaisu kesti, ja lopulta laukaus painui ohi maalin.

55. minuutilla Dortmund sai uuden mahdollisuuden maalintekoon. Ylivoimahyökkäys pelattiin taas Aubameyangille, mutta ratkaisu oli jälleen heikko. Lopulta hyökkääjä pudotti pallon Henrik Mkhitaryanille, jonka laukaus painui sivuverkkoon.

Ronaldolle ennätysmaali

Kolmisen minuuttia myöhemmin Real ratkaisi otteluparin. Modric pelasi pallon Ronaldolle, joka harhautti Weidenfellerin ulos tilanteesta ja sijoitti lukemat 3-0:aan. Maali oli Ronaldolle kauden 14:s Mestarien liigassa. Samalla hän nousi jakamaan turnauksen yhden kauden ennätystä yhdessä Lionel Messin ja José Altafinin kanssa.

Maalin jälkeen pelissä mentiin vauhdilla molempiin suuntiin. Mkhitaryanilla oli ensin tilaisuus tasoitukseen, mutta Pepe ehti väliin. Heti perään Benzema yritti lisätä kotijoukkueen maalisaldoa – Weidenfeller torjui.

Realin ilta synkkeni kertaheitolla, kun sadatta otteluaan Mestarien liigassa pelannut Ronaldo istahti nurmelle. Toistaiseksi ei tiedetä, onko loukkaantuminen vakava vai ei. Joka tapauksessa Carlo Ancelotti reagoi heti ja vaihtoi Ronaldon Casemiroon.

Kuutisen minuuttia ennen täyttä aikaa Real hyökkäsi neljällä kahta vastaan. Tällä kertaa Balen ratkaisu oli heikko – laukaus oikealla jalalla yli maalin.

3-0-tuloksen myötä Realilla on jo toinen jalka Mestarien liigan välierissä. Toiseen osaotteluun Dortmund saa takaisin Robert Lewandowskin, mutta toisaalta Sebastian Kehl huilaa pelikiellon takia.