Chelsea nöyryytti Schalkea Gelsenkirchenissä

Kirjoittaja: — 26/11/2014

Roberto Di Matteo tuskin haluaa muistella ensimmäistä kohtaamista entistä seuraansa vastaan. Chelsea ryöpytti Veltins-Arenalla Schalkea Mestarien liigan lohkovaiheen toiseksi viimeisellä kierroksella peräti maalein 0-5.

Schalke ottelun alku oli painajaismainen. Diego Costa pääsi reilun minuutin kokeilmaan rangaistusalueen kulmalta, mutta Ralf Fährmann sai torjuttua laukauksen kulmapotkuksi. Cesc Fàbregas antoi kulman pilkun kohdille. Benedikt Höwedes hävisi pääpallon John Terrylle, joka puski pelivälineen maaliin.

Vierailijat näyttivät menevän menojaan, ja Schalke oli täysin lukossa. Kotijoukkue pääsi kuitenkin jotenkin peliin mukaan hetkeksi. Eric Maxim Choupo-Moting laukoi, ja pallo kimposi Gary Cahillin jaloista ylärimaan.

Noin puolen tunnin pelin jälkeen ilmassa alkoi olemaan ratkaisun merkkejä. Chelsea sahasi hienosti Schalken puolustuksen reikäjuustoksi, ja Willian laukoi pallon lopulta etukulmasta sisään. Parempana päivänä Fährmann olisi luultavasti torjunut brassin löysähkön kudin.

Kotijoukkueen ilta synkkeni entisestään. Chelsea sai luotua useamman tilanteen ennen kuin se siirtyi 0-3-johtoon. Tällä kertaa Schalke sähelsi pallon kulmapotkusta omaan maaliin. Tilanteessa oli lähinpänä kolme Kuninkaansinisten omaa pelaajaa, mutta niin vain surkean puoliajan pelannut Jan Kirchhoff sai puskettua pallon omaan maaliin.

Toisella puoliajalla nöyryytys jatkui. Willian karkasi läpiajoon, ja mies syötti Didier Drogballe, joka iski jo 50. maalinsa Mestarien liigassa. Norsunluurannikkolainen oli rakentamassa myös ottelun viimeiseksi jäänyttä 0-5-maalia. Miehen näppärä keskitys löysi Ramiresin, joka puski pallon maaliin.

Voitolla Chelsea varmisti lohkon ykköspaikan. Schalke joutuu viimeisellä kierroksella taistelemaan jatkopaikastaan Sloveniassa NK Mariboria vastaan.

Toimittajan sana

Surkeaa peliä, löysää asennetta ja Di Matteolta punainen lanka täysin kateissa. Italialaisen ura Gelsenkirchenissä ei ole todellakaan ollut ruusuilla tanssimista. Kotiyleisö antoi täysin ansaitut vihellykset päätösvihellyksen jälkeen.

Olihan tämä toisaalta odotettavissa. Kuninkaansiniset hakee vielä peliään, kun taas José Mourinhon ryhmä tiedettiin erittäin hyvin organisoiduksi. Silti 0-5 on jo vähän liikaa, ja surullisinta on se, että maaleja olisi hyvin voinut syntyä toinen mokoma. Yksilötasolla aivan kamala ottelu lähestulkoon jokaiselta kentällä käyneeltä sinipaidalta.