Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Ennakko: Arsenal-Borussia Dortmund

Kirjoittaja: — 22/10/2013

Borussia Dortmundin taival Mestarien liigassa jatkuu tänä iltana joukkueen vieraillessa Valioliigaa johtavan Arsenalin kotikentällä. Dortmundilla alkaa olla paineita pisteiden suhteen sen hävittyä avauskierroksella Napolille. Arsenalilla pelissä on kenties jo lohkovoitto. Saako Tykkimiesten vahva syysvire illalla jatkoa vai onnistuuko viime kauden finalisti hakemaan pisteitä Lontoosta?

Loukkaantumiset

Arsenal

Mathieu Flamini
Theo Walcott
Yaya Sanogo
Lukas Podolski
Alex Oxlade-Chamberlain
Abou Diaby

Borussia Dortmund

Lukasz Piszczek
Sebastian Kehl
Ilkay Gündogan

Edelliset ottelut

Arsenal

Arsenal-Norwich 4-1 (Valioliiga)
West Bromwich-Arsenal 1-1 (Valioliiga)
Arsenal-Napoli 2-0 (Valioliiga)

Borussia Dortmund

Borussia Dortmund- Hannover 1-0 (Bundesliiga)
Mönchengladbach- Borussia Dortmund 2-0 (Bundesliiga)
Borussia Dortmund-Marseille 3-0 (Mestarien Liiga)

Edellinen keskinäinen ottelu:

Arsenal- Borussia Dortmund 2-1 (Mestarien liiga, 23.11.2011)

Arvio

Arsenal on aloittanut kautensa poikkeuksellisen hyvin. Tykkimiehet johtavat kahdeksan kierroksen jälkeen Valioliigaa kahden pisteen erolla Chelseaan ja Liverpooliin. Suurin syy Arsenalin hyvään vireeseen on löytynyt keskikentältä. Aiempina kausina vaikeista loukkaantumisista kärsinyt Aaron Ramsey on alkanut vihdoinkin lunastaa niitä odotuksia, joita hänelle asetettiin muutama vuosi sitten. Walesilainen on viimeistellyt tämän kauden aikana yhteensä yhdeksän maalia, mikä on yli kolminkertainen määrä verrattuna edellisiin kausiin.

Arsenal saa ottelussa takaisin kokoonpanoonsa myös seuran avainpelaajiin kuuluvan Santi Cazorlan. Espanjalainen oli kuukauden sivussa loukkaannuttuaan syyskuussa. Cazorlan paluu vähentää vastuuta tähän mennessä Arsenalin pelinrakentelusta lähes yksin vastanneelta Mesut Özililtä, joka on toiminut arkkitehtina useimmissa joukkueen maaleissa.

Viime kevään Mestarien liigan finaalissa kilpailijaseuralleen Bayern Münchenille hävinnyt Borussia Dortmund on aloittanut kautensa varsin hyvin. Seura majailee Bundesliigan sarjataulukossa toisena pisteen perässä Bayernia. Erityisesti hyökkäyspeli on hurmannut, sillä Dortmund on tehnyt Bundesliigassa eniten maaleja. Yhdeksässä pelissä osumia on syntynyt 22.

Joukkueet kohtasivat viimeksi kaksi vuotta sitten Mestarien liigassa. Tuolloin Arsenal oli vahvempj 2-1-lukemin. Arsenal voitti myös kaksi ensimmäistä otteluaan tämän kauden kuninkuuskilpailussa, mutta Dortmundia rasittaa avauskierroksen vierastappio Napolia vastaan. Kahdesta ottelusta Arsenalia vastaan minimitavoitteen tulisikin olla 3-4 pistettä, jotta jatkopaikka pysyy hyppysissä. Dortmundilta on tästä pelistä edelleen sivussa joukkueen päävalmentaja Jürgen Klopp. Klopp räjähti Napolissa pahan kerran neljännelle erotuomarille ja hänelle langetettiin kahden ottelun toimitsijakielto.

Itse ottelu saattaa yltyä jopa maali-iloitteluksi. Arsenal ja Dortmund ovat molemmat pelanneet omissa sarjoissaan ennen kaikkea viihdyttävää pallokontrolliin ja luoviin syöttöihin perustuvaa hyökkäyspeliä, joten nollalukemiin tuskin jäädään. Tykkimiehet lähtevät kuitenkin kotietunsa turvin otteluun lievinä suosikkeina. Useista pahoista loukkaantumisista kärsineen Dortmundin vire viimeisissä bundesliigaotteluissa ei ole myöskään vakuuttanut, sillä se on tuhlaillut paikkoja tukuttain. Kahdessa viimeisessä pelissä maaleja on syntynyt vain yksi. Mielenkiintoinen kaksintaistelu ottelussa on myös keskuspuolustajien tontilla, sillä Arsenalin Per Mertesacker ja Dortmundin Mats Hummels käyvät kovaa taistoa maajoukkueen aloittavan topparin paikasta.

Arsenalin vahva vire ja kotietu tekee siitä otteluun hienoisen suosikin, mutta Dortmundilla on tapana syttyä parhaimmilleen Mestarien Liigassa. Tekopaikkojen luominen ei ole heikommissakaan peleissä tuottanut vaikeuksia, joten jos Marco Reus ja Robert Lewandwski ovat saaneet sihdin kohdalleen, voi tänäänkin olettaa maaleja syntyvän. Tulosveikkaus olkoon 2-2.

(Teksti: Joni Ahokas ja Heikki Kuparinen)

loading comments...