Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Van Marwijkilla lentävä lähtö HSV:n luotsina

Kirjoittaja: — 22/10/2013

Bert van Marwijkin starttia Hamburger SV:n uutena päävalmentajana voi pitää onnistuneena. Ensimmäiset kolme ottelua ovat poikineet viisi pistettä ja vieläpä varsin vakuuttavalla tavalla. Voittopelissä nöyryytettiin Nürnbergiä maalein 5-0 ja ajettiin samalla vastustajan seurajohto erottamaan oman valmentajansa. Tasapeliin päättyneissä otteluissa HSV taas nousi tappioasemasta tasoihin Frankfurtia vastaan kaksi kertaa (lopputulos 2-2) ja Stuttgartia vastaan peräti kolmesti (3-3).

Syitä HSV:n kurssinmuutokseen on monia ja yksi näistä on van Marwijkin osoittama luottamus nuoriin lupauksiin. 17-vuotias Jonathan Tah, 19-vuotias Hakan Calhanoglu sekä 23-vuotiaat Maximilian Beister ja Tolgay Arslan ovat myös vastanneet huutoon. Kaikkein parasvireisin junnu on kuitenkin ollut 21-vuotias Hertha-laina Pierre-Michel Lasogga. Lasogga on tarvinnut yhtä maalia kohti vain 56 peliminuuttia. Viisi maalia viidessä ottelussa on myös yksi koko HSV-historian parhaista starteista.

Jos katsomissaan matseissa tykkää nähdä maaleja, niin tylsää ei HSV:n peleissä ole tullut. Joukkue on ampunut tällä kaudella enemmän maaleja (20) kuin sarjakärki Bayern München, mutta myös päästänyt enemmän kuin sarjajumbo Braunschweig (22). Vain Hoffenheimin peleissä on nähty enemmän maaleja kuin HSV:n otteluissa, tosin vain yhden maalin erolla.

Kiitos suurista maalimääristä ei lankea vain Lasoggalle ja muille junnuille, vaan vauhdissa on ollut myös veteraanipelaaja Rafael van der Vaart. Yhdeksässä ottelussa hollantilainen on tehnyt jo viisi maalia, kun hän viime kaudella tarvitsi samaan rajapyykkiin peräti 27 peliä.

Bild paljastaa myös, että valmentaja van Marwijkin metodeihin kuuluu olennaisesti säntillisen joukkuekurin luominen. Kentälle marssitaan aina yhdessä eikä joukkueen yhteisillä aterioilla kukaan nouse pöydästä ennen kuin kaikki ovat syöneet.

loading comments...