Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Syyskausi pakettiin: Hamburger SV:n valmentajanvaihdoksella laihat tulokset

Kirjoittaja: — 31/12/2013

Bundesliigan poistuttua viiden viikon mittaiselle sarjatauolle luomme lyhyen katsauksen kunkin 18 joukkueen syyskauteen. Kartoitamme joukkueiden merkittävimmät onnistujat tilastoja vasten peilattuna. Olemme edenneet sijalle 14, josta löytyy talvitauon aikana Hamburger SV.

HSV ehti toiseksi nopeimpana joukkueena vaihtamaan valmentajaa. Thorsten Finkin johdolla pistepussi karttui viidessä pelissä neljällä pisteellä. Bert van Marwijkin astuttua ruoriin ensiaskeleet vaikuttivat hyviltä, mutta sittemmin tahti on hidastunut. Van Marwijkin aikakaudella HSV on saanut 11 pelistä 12 pinnaa, joten käytännössä samassa vauhdissa mennään. Ilahduttavaa HSV:n kaudessa on ollut useiden nuorten superlahjakkuuksien läpilyönti. Murheenkryyni sen sijaan on puolustus, sillä HSV:n päästettyjen maalien määrä 38 on yhdessä Hoffenheimin kanssa koko sarjan korkein.

Syyskauden 2013 parhaat:

Maalitykki: Pierre-Michel Lasogga (9 maalia)
Syöttöhait: Rafael van der Vaart ja Maximilian Beister (6 maalisyöttöä)
Peliaikakunkku: René Adler (1350/1530 minuuttia), kenttäpelaajista Tolgay Arslan (1326/1530 minuuttia)
Paha poika: Tolgay Arslan (7 varoitusta)
Suurin yllättäjä: Jonathan Tah, 17-vuotias toppari on jo nyt joukkueensa varmin toppari

getty_lasoggapierre-michel201310061
Paras pelaaja: Pierre-Michel Lasogga, HSV:n alkusyksyn piristymisen symboli. Armottoman maalinälkäinen tykittäjä tuli tyhjästä ja on jo selkeä maajoukkuehdokas.

Syksyn kohokohta: 5-0-vierasvoitto Nürnbergistä 6.10. Lasoggan tehtyä hattutempun
Syksyn synkin hetki: Dortmundille kärsitty 2-6-tappio 15.9. Viimeisellä puolituntisella kotijoukkue teki neljä maalia HSV:n verkkoon.
Kevätkauden ennuste: Valmentajanvaihdoksen synnyttämä hyvä tatsi pääsi katoamaan joulun lähestyessä. Pakka ei ole vieläkään kunnossa. Europaikat ovat karanneet jo liian kauas, mutta sen verran tasoa HSV-joukkueessa on, että sarjapaikka kyllä säilyy ja sijoituskin voi nousta pari sijaa. Puolustus pitäisi jotenkin saada tilkittyä.

loading comments...