Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Lasogga maalijahtiin Wolfsburg-johdon silmien alle

Kirjoittaja: — 29/11/2013

Bundesliiga-viikonloppu käynnistyy maukkaalla Pohjois-Saksan kohtaamisella Hamburger SV:n matkustaessa VfL Wolfsburgin vieraaksi. Molempien riveistä on yksi kokenut tähtipelaaja sivussa, isänniltä Diego pelikieltonsa takia ja hampurilaisilta Rafael van der Vaart jalkavamman vuoksi. Näin päähuomio kiinnittyy ansaitusti nouseviin tähtiin ja erityisesti koko liigan kuumimpaan hyökkääjään Pierre-Michel Lasoggaan.

Kahdeksan maalia yhdeksässä ottelussa viimeistellyt Lasogga on yhdistetty viime aikoina lukuisiin suurseuroihin niin Saksassa kuin ulkomaillakin. Myös Wolfsburgin kerrotaan olevan miehestä kiinnostunut, joten Lasoggalle illan ottelu on todellinen näyteikkuna. Wolfsburgin valmentaja Dieter Hecking ei peittele kiinnostustaan.

– Lasoggalla on historiaa Wolfsburgin kanssa ja hän pelaa häikäisevästi. Hän on mielenkiintoinen nuori pelaaja, Hecking kommentoi Wolfsburger Fokusille.

21-vuotias Lasogga siirtyi täksi kaudeksi lainasopimuksella HSV:hen Hertha Berlinistä, jossa hän oli viettänyt viimeiset kolme kautta. Vuosina 2007-2009 nuorukainen edusti Wolfsburgia A- ja B-junioriliigoissa. Nyt hän johtaa HSV:n sisäistä maalipörssiä.

– Hän on tiputtanut Artjoms Rudnevsin penkille Hampurissa, tekee ankarasti töitä ja hänellä on hyvä maalivainu. Lasogga osaa liikkua oikeaan paikkaan, Hecking jatkaa kehumistaan.

Süddeutsche Zeitungin mukaan Lasogga voisi olla täydellinen seuraaja 34-vuotiaalle Ivica Olicille, jonka sopimus umpeutuu tämän kauden jälkeen. Helpolla miestä ei kuitenkaan hankita, sillä neuvotteluja pitää käydä Lasoggan, HSV:n ja Herthan kanssa ja kilpakosijoita on jonoksi asti. Wolfsburgin manageri Klaus Allofs valitseekin sanansa Heckingiä varovaisemmin.

– Pidän mielelläni omana tietonani sen, keitä pelaajia listoillamme on. Yritämme joka tapauksessa parantaa kokoonpanoamme joko talvitauolla tai ensi kesänä, Allofs muotoilee.

HSV kaatoi viime viikonloppuna Hannoverin maalein 3-1 ja tavoittelee Wolfsburgin vieraana toista peräkkäistä voittoaan. Historia ei sitä puolla, sillä vielä koko kauden aikana HSV ei ole kahden voiton putkeen yltänyt. Sarjassa viidentenä oleva Wolfsburg on puolestaan hävinnyt kotikentällään vain kerran ja lähtee tämänkin illan otteluun selvänä suosikkina.

loading comments...