Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Huippulupaus Jonathan Tah ja HSV sopivat jatkodiilistä

Kirjoittaja: — 29/11/2013

Taannoisessa alle kaksikymppisten bundesliigapelurien top 5-listauksessamme sijalle 3 nostamamme Jonathan Tah on tehnyt varhaisen jatkosopimuksen Hamburger SV:n kanssa. Vuoteen 2015 voimassa ollutta sopimusta jatkettiin kahdella vuodella kesään 2017 saakka.

Pitkänhuiskea 17-vuotias toppari on ollut HSV:n alkukauden positiivisin yllätys yhdessä Pierre-Michel Lasoggan kanssa. Tah tuli joukkueeseen melko puskista noustuaan vasta kesällä ensimmäistä kertaa ammattilaisjoukkueen harjoitusrinkiin. Syyskuusta lähtien nuorukainen on pelannut hampurilaisten keskuspuolustuksessa pelkkiä 90-minuuttisia. Edellisen jatkosopimuksensa Tah oli solminut HSV:n kanssa viimeksi keväällä, mutta kypsät peliotteet johtivat sopimuksen nopeaan pidentämiseen. Luultavasti Tah ansaitsi samalla itselleen palkankorotuksen.

– Olemme iloisia, että oma kasvattimme Jonathan jatkaa seurassamme pidempään. Olemme vaikuttuneita hänen kehitymisestään ja halusimme pitää huolta, että yhteistyö jatkuu tulevaisuudessakin, HSV:n urheilutoimenjohtaja Oliver Kreuzer kommentoi seuran kotisivujen tiedotteessa.

13-vuotiaana HSV-nuttuun siirtynyt Saksan alle 19-vuotiaiden maajoukkuepelaaja on itsekin iloinen jatkopäätöksestä.

– Olen iloinen heidän osoittamastaan luottamuksesta. Minulle oli aina selvää, että haluan jatkaa pelaamista täällä. Olen vasta urani alussa ja haluan kehittyä joka päivä. Olen kiitollinen, että seura antaa minulle siihen mahdollisuuden, Tah myhäilee.

Tah on HSV:n pitkän bundesliigahistorian nuorin pelaaja. Hän oli debyyttiottelussaan Hertha Berliniä vastaan vain 17 vuoden, kuuden kuukauden ja 13 päivän ikäinen.

loading comments...