Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Bundesliigan top 5-pojankoltiaiset

Kirjoittaja: — 18/11/2013

Esittelimme aiemmin tänään julkaisemassamme top 5-listauksessa Bundesliigan parhaita 1970-luvulla syntyneitä pelaajia. Konkareiden vastapainoksi otamme nyt suurennuslasin alle liigan parhaat superjunnut. Nuorisomaajoukkueikäiset Julian Draxler, Mario Götze ja Marc-André ter Stegen ovat nousseet jo A-maajoukkuerinkiinkin ja laskimmekin rajan vielä nuorempiin pelaajiin. Näin ollen tähän rankkaukseen pääsivät mukaan vain pelaajat, jotka eivät ole vielä 20-vuotissyntymäpäiviään viettäneet.

5) Hakan Calhanoglu, Hamburger SV

Helmikuussa 20 vuotta täyttävä Calhanoglu syntyi ja varttui jääkiekkokaupunki Mannheimissa. Hän siirtyi 15-vuotiaana Karlsruher SC:n joukkueeseen ja viime kausi KSC:n paidassa menikin niin hyvin, että nuorimies valittiin kolmosbundesliigan parhaaksi pelaajaksi. Ennen tätä kautta Calhanoglu ei ollut pelannut minuuttiakaan Bundesliigaa, mutta miehen neljännessä pääsarjapelissä hänestä tuli kertaheitolla tunnettu futari koko valtakunnassa, sillä Calhanoglu tykitti Braunschweigin verkkoon kaksi upeaa maalia. Uuden HSV-valmentajan Bert van Marwijkin alaisuudessa Calhanoglu on pelannut kaikissa otteluissa joukkueen avauskokoonpanossa, vastaten luovasta työstä yhdessä Rafael van der Vaartin kanssa. Kesän U20-MM-kisoissa hurmanneella nuorukaisella on sekä Saksan että Turkin kansalaisuus, mutta hän päätti edustaa maajoukkuetasolla Turkkia.

SC Freiburg v Hamburger SV - Bundesliga
Bert van Marwijk ohjeistaa keskikentän nuorta taituriaan välillä suoremminkin.
(Kuva: Getty Images/All Over Press)

4) Maximilian Arnold, Wolfsburg

19-vuotias Arnold pääsi jo toissa kaudella vain 17-vuotiaana haistelemaan Bundesliigan tunnelmia. Viime keväänä hän iski kuudessa ottelussa komeasti kolme maalia. Uusi kausi lähti liikkeelle paljon vaisummissa merkeissä, sillä nuori mies teki heti kauden avauspelissä kyseenalaista seurahistoriaa saatuaan suoran ulosajon Wolfsburgin historian nuorimpana pelaajana. Kentillepaluun jälkeen alkoi kuitenkin tapahtua. Arnold teki maalin kolmessa peräkkäisessä ottelussa ja auttoi vahvasti Wolfsburgia pääsemään neljän pelin voittoputkeensa.  Juuri nyt nuorukaisen vire joukkueen pelintekijänä on niin hyvä, että konkari Diego on heitetty mielipaikaltaan keskikentän laidalle. Saksan alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseenkin noussut Arnold kuuluu niiden harvojen huippufutareiden joukkoon, jotka ovat kotoisin entisen Itä-Saksan alueen osavaltioista.

FC Augsburg v VfL Wolfsburg - Bundesliga
Maximilian Arnold on harpannut brassilegenda Diegon saappaisiin Wolfsburgin pelintekijän tontilla.
(Kuva: Getty Images/All Over Press)

3) Jonathan Tah, Hamburger SV

192-senttisen topparin uran nousukiito on ollut suorastaan hämmästyttävän nopeaa. Hampurissa syntynyt ja koko ikänsä asunut Tah on huhujen mukaan saamassa jo toisen jatkosopimuksensa saman vuoden aikana. Tammikuussa nuorukaisen sopimusta jatkettiin kauden 2015-2016 loppuun ja nyt työn alla on hieroa diiliin vielä kahden vuoden jatko, joka takaisi Tahille n. miljoonan euron vuosiansiot. Syyskuussa potkut saanut Thorsten Fink nosti Tahin HSV:n kokoonpanoon, ja Bert van Marwijk on tehnyt hänestä avauskokoonpanon pelaajan.

Tahista tuli HSV:n pitkän bundesliigahistorian nuorin pelaaja, sillä debyyttinsä hän teki 24.8.2013 ollessaan 17 vuotta, kuusi kuukautta ja 13 päivää vanha. Kahteen kuukauteen Tah ei ole enää avauksen paikastaan luopunut ja hän onkin eniten peliminuutteja kahminut HSV-toppari. Norsunluurannikolaisten vanhempien poika on HSV:n lähivuosien ehdottomia runkomiehiä ja on vain ajan kysymys, milloin hän etenee Saksan alle 17-vuotiaiden maajoukkueesta vanhempien ikäluokkien maajoukkueeseen.

Hamburger SV v Greuther Fuerth - DFB Cup
Pitkänhuiskea Jonathan Tah on esittänyt todella kypsiä otteita HSV:n puolustuslinjassa vain 17-vuotiaana.
(Kuva: Getty Images/All Over Press)

2) Matthias Ginter, Freiburg

19-vuotias toppari on pelannut elokuun alusta lähtien SC Freiburgin ja Saksan alle 21-vuotiaiden maajoukkueen paidassa yhteensä jo 21 täyttä 90-minuuttista. Nuoren miehen kunto tuntuu peliruuhkan kestävän, sillä taso pysyy korkeana illasta toiseen. Ginter debytoi Bundesliigassa tammikuussa 2012 vain kaksi päivää 18-vuotissyntymäpäivänsä jälkeen. Avausottelussa syntyi myös avausmaali. Maaliskuusta 2012 lähtien talentti on ollut avauskokoonpanossa käytännössä aina terveenä ollessaan. Myös maajoukkuetasolla nuori keskuspuolustaja nauttii suurta arvostusta, sillä hänet on valittu kahtena peräkkäisenä vuonna oman ikäluokkansa parhaaksi maajoukkuepelaajaksi. A-maajoukkuedebyyttikään tuskin enää kovin kaukana on. Ginter on Freiburgin tärkein pelaaja ja lähes kaikki Bundesliigan ja Valioliigan suurseurat on yhdistetty häneen huhumyllyjen pyöriessä.

Fritz Walter Medal Award
Matthias Ginter on käynyt pokkaamassa ikäluokan parhaille junioripelaajille myönnettävän kultaisen Fritz Walter-mitalin kahtena vuonna peräkkäin.
(Kuva: Getty Images/All Over Press)

1) Timo Werner, Stuttgart

Listamme kärjestä löytyy koko viisikon nuorin pelaaja, sillä Werner täyttää 18 vuotta vasta ensi maaliskuussa. Laitahyökkääjä nousi VfB Stuttgartin miehistöön sivuraiteelta seuran loukkaantumisten takia jo hämmästyttävän aikaisin, mutta otteet ovat olleet niin hyviä, ettei Wernerin ole tarvinnut avauksen paikastaan luopua. Nuorukainen on laittanut kaikki Stuttgartin seurahistorian nuoruusennätykset uusiksi ja 10.11. hän otti nimiinsä myös Bundesliigan ennätyksen oltuaan nuorin samassa ottelussa kaksi maalia tehnyt pelaaja.

Väkkärämäisen Wernerin jalat käyvät kuin hyvän saksalaisen ompelukoneen neula eikä päätä palele tippaakaan, sillä miehen maalijano on kyltymätön. Tällä kaudella tilastoihin on kirjattu kolme maalia ja kaksi maalisyöttöä, mutta nähdynkaltaisella määrätietoisuudella ja suoraviivaisuudella osumia on varmasti tulossa lisääkin. Werner on kantanut VfB Stuttgartin paitaa kuusivuotiaasta lähtien ja Ginterin tavoin hänkin voitti viime vuonna ikäluokkansa parhaalle pelaajalle jaettavan kultaisen Fritz Walter-mitalin. Eikä ihme, sillä Werner takoi alle 17-vuotiaiden maajoukkueessa 16 maalia 18 ottelussa. Sittemmin hän on noussut jo Saksan alle 19-vuotiaiden maajoukkueeseen. Todellinen kultakimpale niin VfB:lle kuin Saksan pelaajatuotannollekin.

getty_wernertimo20130922
17-vuotiaan Timo Wernerin alkukausi on ollut hämmästyttävän tehokas.
(Kuva: Getty Images/All Over Press)

loading comments...