Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Bundesliigan top 5-konkarit

Kirjoittaja: — 18/11/2013

Maaottelutauko on taas meneillään, joten akuutimpien tapahtumien puuttuessa haluamme nostaa esille joitakuita erityisen laadukkaita pelaajia. Niinpä vertaamme kahdessa tämän päivän top 5-listassamme Bundesliigan rutinoituneita konkareita ja finninaamaisia pojankloppeja.

Myönnettäköön suoraan, että alun perin konkarien kategoriassa oli tarkoitus vertailla pelaajia, jotka ovat saavuttaneet ikämiessarjaan oikeuttavan 35 ikävuoden rajapyykin. Tuollaisia pelaajia ei kuitenkaan kentän puolella ole koko kauden aikana nähty kuin kuusi, joten linjaa oli hieman löysättävä. Näin otimme tarkastelukriteeriksi sen, että pelaajan on tullut syntyä 70-luvulla. Junioripelaajia Bundesliigassa puolestaan on pilvin pimein, joten siinä kategoriassa suurennuslasin alle pääsevät alle 20-vuotiaat pelaajat. Näin nuorisotähtien listauksessa ei ole yhtään nykyistä A-maajoukkuepelaajaa.

5) Daniel van Buyten, Bayern München

Belgian maajoukkueen varakapteeni on triplamestareissa “vain” kolmostoppari, mutta hyvin luotettava sellainen. Van Buyten on aina valmis antamaan Dantelle ja Jerome Boatengille tarvittavaa hengähdysaikaa. Tällä kaudella konkari on pelannut täyden 90-minuuttisen eri kilpailuissa yhteensä jo seitsemän kertaa. Jo kahdeksatta Bayern-kauttaan pelaava van Buyten tehnee ensi kesänä paluun MM-kisoihin 12 vuoden tauon jälkeen. Lähes kaksimetrinen keskuspuolustaja on Münchenissä pidetty ja arvostettu mies, mutta sopimus umpeutuu tämän kauden jälkeen. Voikin olla, että helmikuussa 36 vuotta täyttävä veteraani saa ensi kaudella tehdä tilaa nuoremmille.

Belgium v Colombia - International Friendly
Pep Guardiola ei epäröi heittää kokenutta kolmostoppariaan koviinkin paikkoihin.
(Kuva: Getty Images/All Over Press)

4) Nikolce Noveski, Mainz

Mainzin puolustus on koko Bundesliigan selkeästi iäkkäin, sillä puolustuslinjasta löytyy 70-luvulla syntyeet Noveski, Zdenek Pospech, Bo Svensson ja 30-vuotias Junior Diáz. Lisäksi joukkueen maalivahdit ovat 35-vuotias Heinz Müller ja 33-vuotias Christian Wetklo. Valintamme osui kuitenkin joukkueen kapteeniin Noveskiin, jolla on menossa Mainzin paidassa jo kymmenes kausi. 34-vuotias Makedonian maajoukkueen varakapteeni on ottelusta toiseen itsestäänselvä valinta Mainzin avauskokoonpanoon.

FSV Mainz 05 v 1. FC Koeln - DFB Cup
Niko Noveski ohjailee joukkueensa puolustusta kymmenen Mainz-kauden kokemuksella.
(Kuva: Getty Images/All Over Press)

3) Timo Hildebrand, Schalke

Vuoden 2004 EM-kisojen ja 2006 MM-kisojen Saksan maajoukkueen kolmosvahti siirtyi Schalkeen kaksi vuotta sitten. Schalkessa on suunniteltu ajettavan nuorempia Ralf Fährmannia ja Lars Unnerstallia sisään, mutta Hildebrand on pitänyt tasonsa niin korkeana, että nuoremmilla ei ole ollut hierarkiaan minkäänlaista nokankoputtamista. Sympaattisen konkarin maajoukkuepelit on jo pelattu, mutta Schalkessa vastuuta riittää Mestarien Liigan Chelsea-vieraspelissä sattuneesta kömmähdyksestä huolimatta. Hildebrand pitää yhä nimissään yhtä Bundesliigan ennätystä. Jo kymmenen vuotta sitten kaudella 2003-2004 hän piti maalinsa puhtaana yhtäjaksoisesti uskomattomat 884 minuuttia putkeen.

getty_hildebrandtimo20130420
34-vuotias Timo Hildebrand on Schalken luotettava ykkösvahti.
(Kuva: Getty Images/All Over Press)

2) Raphael Schäfer, Nürnberg

Maalivahtien suhteellinen osuus on konkaripelaajien joukossa merkittävä ja niinpä top-vitoseemmekin mahtui toinenkin veräjänvartija. Tammikuussa 35 vuotta täyttävällä Schäferillä on meneillään uskomattomasti jo kahdestoista kausi Nürnbergissä. Pitkän putken on katkaissut vain yhden kauden mittainen syrjähyppy Stuttgartiin. Puolalaissyntyinen Schäfer on sarjajumbo Nürnbergin kapteeni ja tärkein pelaaja. Avausvoitto punapaidoilla on vielä ottamatta, mutta ilman Schäferin huipputorjuntoja tasapelienkin määrä olisi vähäisempi. Erinomainen reaktiotorjuja ja vahvasti tunteella elävä maalivahti.

1. FC Nuernberg v Hamburger SV - Bundesliga
Raphael Schäfer on Nürnbergin kantavia voimia vuodesta toiseen.
(Kuva: Getty Images/All Over Press)

1) Ivica Olic, Wolfsburg

Konkarilistamme ykköseksi nostamme Wolfsburgin bulldoggimaisen hyökkääjän Ivica Olicin. 34-vuotias Olic on ampunut liigakaudella jo kuusi maalia ja keikkuu aivan Bundesliigan maalipörssin kärkipäässä. Olic on ollut avauksessa kaikissa kauden otteluissa eikä luovuta hevillä paikkaansa tervehtyneelle Bas Dostille. Olic on ehtinyt edustaa Bundesliigassa myös HSV:tä ja Bayern Müncheniä. Toissa kesänä Olicin maanmies Mario Mandzukic korvasi tämän Bayernissa konkarin itsensä matkattua toiseen suuntaan Wolfsburgiin. Ensi kesän MM-kisoissa Kroatian kansa odottaa tehoja juuri näiltä miehiltä, edellyttäen, että joukkue kaataa tiistaina Islannin ratkaisevassa karsintaottelussa.

getty_olicivica20131109
Ivica Olicilla on meneillään kahdeksas täysi kausi Bundesliigassa. Miehen yhden kauden maaliennätys on 14 maalia ja nykytahdilla tuo lukema laitetaan tällä kaudella uusiksi.
(Kuva: Getty Images/All Over Press)

loading comments...