Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Alkukauden top 5-maalivahdit

Kirjoittaja: — 08/10/2013

Maaottelutauon kunniaksi nostamme hattua alkukauden suurimmille onnistujille. On aika listata kunkin pelipaikan parhaat pelaajat. Maalivahdin väitetään usein vastaavan puolta joukkuetta, joten veräjänvartijan tontilta on helppo lähteä liikkeelle. Myöhemmin myös muiden pelipaikkojen pelaajat tulevat kunnianosoituksensa saamaan.

5) Thomas Kraft, Hertha Berlin

25-vuotias Kraft on tullut takaisin ja on ollut sarjanousijan tärkein pelaaja. Kraft on jo ehtinyt voittaa Bayern Münchenin kanssa kaksi kertaa saksanmestaruuden ja oli jo Louis van Gaalin alaisuudessa valloittamassa pysyvästi ykkösvahdin tontin baijerilaisten maalin suulla. Valmentaja kuitenkin vaihtui ja Kraft ajautui sivuraiteelle. Edessä oli muutto Berliiniin ja meneillään onkin jo kolmas kausi Herthan veräjänvartijana. Tällä kaudella Kraftin taakse ei ole tehty kuin kahdessa ottelussa kaksi maalia ja kolmea ei kertaakaan. Taso on pysynyt vakaana illasta toiseen.

4) Raphael Schäfer, 1.FC Nürnberg

Nürnberg on sarjassa edelleen ilman voittoja, mutta tasapelipisteitä on sen sijaan kertynyt viisi. Joukkue on ollut jokaisessa pelissään ottavana osapuolena ja kapteeni Schäfer on pitänyt ryhmäänsä välillä yksin pystyssä. Dortmundilta ei olisi pistettä herunut ilman huippuluokan maalivahtipeliä. Vuodesta 2008 lähtien Nürnbergiä edustaneen 34-vuotiaan Schäferin ainoa paha herpaantuminen tuli sunnuntaina, kun hän tarjoili syötön HSV:n merkityksettömään 5-0-maaliin taukoa edeltäneessä selkäsaunassa.

3) Sven Ulreich, VfB Stuttgart

VfB Stuttgartin oma kasvatti aloitti kauden vahvasti ja oli Stuttgartin kurssinmuutoksen ehdottomia avainhenkilöitä. 25-vuotias nollasi Hertha Berlinin ja loisti tasapeliottelussa Frankfurtia vastaan, mutta loukkasi epäonnekseen peukalonsa törmäyksessä Vaclac Kadlecin kanssa. Viimeisissä otteluissa Thorsten Kirschbaum on toiminut paikkaajana, mutta Stuttgartista tulee vielä aavistuksen vaarallisempi pumppu, jahka Ulreich palaa tositoimiin.

2) Marc-André ter Stegen, Borussia Mönchengladbach

Saksan nuorten maajoukkuevahti nollasi juuri ennen taukoa Borussia Dortmundin upealla esityksellään eikä ole laskenut selkänsä taakse neljässä kotiottelussa pallon kuin kaksi kertaa. Vieraskentällä mm. Bayern München ja Bayer Leverkusen ovat ter Stegenin tilastoja rumentaneet, mutta joka tapauksessa luotettava maalivahti on kompensoinut hienosti Mönchengladbachin heikointa osa-aluetta, puolustuslinjaa.

1) Manuel Neuer, Bayern München

Kun takaiskumaaleja on syntynyt kahdeksassa ottelussa vain kolme, on A-maajoukkueen ykkösvahti looginen valinta myös maalivahtirankingin ykköseksi. Bayernin puolustus tekee toki Neuerin elämän helpoksi, mutta eipä 27-vuotiaalle kolossille ole lipsahduksiakaan sattunut. Viisi nollapeliä on hieno saldo, olkoon edessä sitten minkälainen puolustusmuuri tahansa, eikä taso ole repsahdellut cupissa tai Mestarien Liigassakaan.

loading comments...