Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Nürnbergissä ryppyjä seuran ja fanien rakkaudessa

Kirjoittaja: — 04/11/2013

1.FC Nürnberg hävisi lauantaina Bundesliigan jumbofinaalin SC Freiburgille lukemin 0-3 ja koko kauden ajan joukkueen ensimmäistä voittoa odotelleiden Nürnberg-fanien kärsivällisyys alkaa loppua. Tunnelmat stadionilla uuden valmentajan Gertjan Verbeekin kotidebyytin jälkeen olivat poikkeuksellisen sähköisiä.

Loppuvihellyksen soitua Verbeek johdatti joukkueensa kohti fanien miehittämää kaarretta, mutta kaivattua tukea katsomosta ei saatu, vaan vastaanotto oli suorastaan vihamielinen. Verbeekiltä riitti fanien reaktiolle kuitenkin ymmärrystä.

– Ymmärrän, että fanit ovat nyreissään, sillä niin olemme mekin. Toivon kuitenkin, että voitamme heidän luottamuksensa takaisin.

Schäfer antoi hihanauhalle kyytiä

Joukkueen kokeneelta kapteenilta Raphael Schäferiltä ei sen sijaan löytynyt yhtä paljon myötätuntoa hurjistuneille ultrille ja herjaaville faneille. Keskusteluhalukkuutta kannattajilta ei löytynyt, vaan Schäfer lähetettiin matkoihinsa. Maalivahti ei kyennyt kiukkuaan nielemään ja hän heitti ärtyneenä kapteeninnauhansa tantereeseen.

– Ymmärrän hänen tulistumisensa. Mutta kapteeninnauhan nakkaaminen mäkeen ei ole koskaan hyvä juttu. Aiomme keskustella hänen kanssaan, seurajohtaja Martin Bader kommentoi Die Weltille.

Tilanteen rauhoituttua ja yön yli nukuttuaan Bader kuvaili tilannetta yksityiskohtaisemmin.

– Raphael Schäferin tilanne on erikoinen. Hän on kapteeni, jota ei rakasteta. Kukaan muu ei samaistu seuraan yhtä paljon kuin hän. Me haimme hänet takaisin Stuttgartista ja hän antaa joukkueelle kasvot. Mutta hän ilmaisee itseään ajoittain myös epäsovinnaisella tavalla ja juuri nyt fanit ovat hyvin herkkänahkaisia hänen sanoilleen, Bader jatkaa.

Putoamiskamppailu yhä konkreettisempi

Fanien ärtymys selittyy sillä, että kauden aikana on käteen jäänyt toistaiseksi vain seitsemän tasapelipistettä ja viisi tappiota. Edellisestä voitosta tulee tänään kuluneeksi jo viisi kuukautta ja 17 päivää. Freiburgia vastaan kotijoukkue sai oppitunnin viimeistelytaidon tärkeydestä. Nürnberg hassasi puolentusinaa tekopaikkaa, kun Freiburg puolestaan laittoi pallon pussiin oikeastaan jokaisesta tilaisuudestaan.

Eintracht Braunschweigin yllätettyä lauantaina Bayer Leverkusenin, on Nürnberg jo vaarassa ajautua sarjajumboksi. Pelaajat olivat asettaneet kauden tavoitteeksi 40 pistettä, joka luultavasti pelastaisi joukkueen putoamiselta. Tavoitteesta puuttuu yhä 33 pinnaa ja otteluita on jäljellä 22.

– Tiedän, että ammattifutiksessa ei jaeta ylimääräistä aikaa. Ei ole helppoa aloittaa työntekoa kesken kauden. Minun tehtäväni on huolehtia siitä, että kausi saa onnellisen päätöksen, hollantilaisvalmentaja Verbeek luonnehtii.

loading comments...