Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kauden avausneljänneksen yhteenveto, sijat 16-18: Nürnberg ja Freiburg yhä voitoitta

Kirjoittaja: — 07/10/2013

Loimme katsauksen joukkueiden menestykseen viime kauteen verrattuna sekä seuroihin kohdistuneisiin odotuksiin nähden. Kahdeksan sarjakierrosta tarkoittaa, että pyöreästi neljäsosa kaudesta on pelattuna. Valitsimme lisäksi kunkin joukkueen alkukauden parhaan pelaajan sekä heitimme silmäyksen joukkueiden suurimpiin ongelmakohtiin. Julkaisemme katsauksen neljässä osassa. Tässä viimeisessä osassa keskitymme putoamiskurimuksessa kamppailevaan kolmikkoon.

16) Nürnberg liigan tasapeliautomaattina

Joukkueen sarjasijoitus oli vuosi sitten sama, mutta pisteitä oli karttunut kolme enemmän. Seura on leimaantunut tällä kaudella liigan tasapeliautomaatiksi, mutta useimmat näistä ovat tulleet venymisen ja ankaran taistelun kautta. Materiaali ei tule sarjan ylempään puoliskoon riittämään, mutta jos Nürnberg oppii kääntämään tasaiset ottelut voitoksi, voi se päästä putoamisviivaa karkuun. Valmentaja Michael Wiesinger on saanut organisoitua joukkueen puolustuksen mainioon formaattiin. Kauden ainoa romahdus nähtiin kuitenkin juuri ennen taukoa, kun nürnbergiläiskatsomo todisti HSV:n iskevän viisi kertaa pallon kotijoukkueen maaliin.

Alkukauden paras: Nürnbergin ehdoton selkäranka on joukkueen kirkkain tähti ja kapteeni, 34-vuotias maalivahti Raphael Schäfer. Schäfer on loistanut ottelusta toiseen melkoisessa pallosateessa eikä hiki ole päässyt hetkeksikään kuivumaan. Nürnbergin sarjassa säilymisen ehdoton vaatimus onkin Schäferin terveenä pysyminen ja vireen säilyminen.

Ongelmakohta: Laadukkaan kärkimiehen puute. Daniel Ginczek oli aloittanut kärjessä edes keskinkertaisesti, mutta kun hänkin loukkaantui, on maalinteko entistäkin vaikeampaa. Vastuuta kantaa nyt Tomas Pekhart, mutta lisävahvistus tammikussa ei olisi pahitteeksi.

17) Viime kauden valopilkulla Freiburgilla synkkää

Vuosi sitten SC Freiburgin plakkarissa oli 11 pinnaa ja sija seitsemäs. Nyt se on edelleen ilman voittoja ja neljällä pisteellään putoajan paikalla. Myös Eurooppa-Liigassa tökkii. Suuren vaihtuvuuden takia kaudesta tiedettiin tulevan vaikea, mutta näin vaikeaa tuskin kukaan osasi pelätä. Tasapelit ja tappiot ovat olleet erityisen raskaita siksi, että Freiburg on jo useaan otteeseen menettänyt johtoasemansa ottelun lopun lähestyessä. Freiburgin kutsuminen kriisijoukkueeksi ei ole liioittelua.

Alkukauden paras: Matthias Ginter. 19-vuotias toppari on pelannut alkukaudella täydet minuutit ja hänestä puhutaankin jo Freiburgin seuraavana suurena tähtenä. Rutiininpuutteesta johtuvia virheitä tulee toki vielä, mutta pelin perustaso on kuitenkin hyvä ja yllättävänkin vakaa. Ginter on ehdottomasti yksi Freiburgin harvoista ilonaiheista.

Ongelmakohta: Hankintojen epäonnistuminen. Max Krusea, Cedrick Makiadia ja Marco Caligiuria on ikävä ilta toisensa jälkeen. Uudet miehet Francis Coquelin ja Sebastian Kerk eivät ole pystyneet vastaamaan huutoon. Lisäksi Freiburgia on riepotellut koko Bundesliigan ankarin loukkaantumissuma. Vaclav Pilarin ja Vladimir Daridan toivotaankin palaavan mahdollisimman pian kokoonpanoon ja auttavan joukkueen pelinrakentelua.

18) Pikkuseura Braunschweig elää joukkuehengestään

Vuosi sitten Eintracht Braunschweig keikkui kolmen pisteen karkumatkalla kakkosbundesliigan kärjessä komealla maalierolla 13-3. Tänä vuonna sävellaji on vaihtunut duurista molliin ja oppirahoja on saatu maksella koko seutukunnan voimin. Kyyti on ollut kylmää kierroksesta toiseen eivätkä jalkapallojumalatkaan ole olleet sarjanousijan puolelle. Juuri ennen sarjataukoa joukkue sai kuitenkin valtavan itseluottamusruiskeen haettuaan viimein avausvoittonsa ja vieläpä maukkaimmasta mahdollisimmasta paikasta, naapurikaupunki Wolfsburgista. Yhtenäisyys on seuran valttina ja vaikka materiaali on sarjan heppoisin, on sillä ainesta todelliseksi kiusanhengeksi vielä pimeämpinäkin kuukausina.

Alkukauden paras: Braunschweigin suurin tähti on ollut se legendaarinen kahdestoista kenttäpelaaja. Seuran kannattajat eivät ole hylänneet joukkuetta pahimpienkaan nöyryytysten jälkeen vaan tukea on jaettu niin pelaajille kuin valmentajallekin jokaikisissä harjoituksissa ja otteluissa, niin kotona kuin vieraissakin. Vaikka pääsarjamatka jäisikin tällä erää lyhyeksi, ovat fanit selvästi päättäneet nauttia joka hetkestä. Kannattajauskollisuutta parhaimmillaan. Pelaajista kunniamaininnan voi myöntää Mirko Bolandille ja Karim Bellarabille.

Ongelmakohta: Materiaalin heikkous. Sarjan pienimmällä pelaajabudjetilla operoivalla seuralla on puutteita kentän joka osa-alueella, mutta koska varoja aukkojen paikkaamiseen ei juurikaan löydy, on tulosten paraneminen kiinni ensi tilassa joukkueen taisteluvireen venyttämisestä äärimmilleen ja täydellisen taktiikan luomisesta. Mikäli jonnekin onnistutaan vahvistusta hankkimaan, lienee kaikkein akuutein tarve pelintekijälle. Eikä kilpailu Domi Kumbelalle kärjessäkään pahitteeksi olisi.

 

Sarjataulukko 8/34 kierroksen jälkeen:

Bayern München 8 6 2 0 15-3 20
Borussia Dortmund 8 6 1 1 21-7 19
Bayer Leverkusen 8 6 1 1 18-8 19
Borussia Mönchengladbach 8 4 1 3 19-13 13
Hannover 96 8 4 1 3 11-11 13
Hertha Berlin 8 3 3 2 14-9 12
VfB Stuttgart 8 3 2 3 16-10 11
Schalke 04 8 3 2 3 14-17 11
Werder Bremen 8 3 2 3 9-12 11
1899 Hoffenheim 8 2 4 2 20-20 10
FSV Mainz 05 8 3 1 4 12-17 10
FC Augsburg 8 3 1 4 9-15 10
Eintracht Frankfurt 8 2 3 3 11-13 9
VfL Wolfsburg 8 3 0 5 9-11 9
Hamburger SV 8 2 2 4 17-19 8
1.FC Nürnberg 8 0 5 3 9-17 5
SC Freiburg 8 0 4 4 9-18 4
Eintracht Braunschweig 8 1 1 6 5-18 4

loading comments...