Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Katsaus tammikuun siirtoikkunaan, osa 1/6: Braunschweig, Nürnberg ja Freiburg

Kirjoittaja: — 26/12/2013

Saksan ammattijalkapalloilun siirtoikkuna aukeaa uudenvuodenyönä ja on auki koko tammikuun. Ennakoimme juttusarjassa seurojen mahdollisia peliliikkeitä siirtoikkunan aikana, sillä suurin osa bundesliigajoukkueista pyrkinee vahvistamaan joukkuettaan täsmähankinnoilla kauden saavutettua puolivälin krouvin. Otamme käsittelyyn kolme joukkuetta kerrallaan. Aloitusvuoron saavat putoamisviivan alla olevat Eintracht Braunschweig, 1.FC Nürnberg ja SC Freiburg.

Braunschweig kaipaa tulivoimaa

Sarjanousija Eintracht Braunschweigin alkukausi on ollut sietämättömän vaikea. Joukkue on kyllä taistellut sisukkaasti, mutta materiaali ei ole riittänyt kuin kolmeen voittoon. Erityisen tuskaista on ollut maalinteko, sillä kymmenen maalia 17:ssa ottelussa on surkea tulos.

Kaikkein kipeimmin Braunschweig kaipaisi uutta kärkimiestä, sillä joukkueen sisäistä maalitilastoa johdetaan surkealla kahdella tehdyllä maalilla. Kahdesti ovat onnistuneet maalaamaan viime kauden kakkosliigan maalikunkku Domi Kumbela, Torsten Oehrl sekä Leverkusen-laina Karim Bellarabi. Ikävää on, että minkäänlaisia huhuja uudesta hyökkääjästä ei tunnu liikkuvan. Pahaa ei tekisi Braunschweigille myöskään uusi pelintekijä. Laidat sen sijaan ovat kunnossa.

Braunschweig on Bundesliigan vähävaraisin seura, joten ihmeisiin siirtomarkkinoilla ei kannata uskoa. Tehokas kärkimies tekisi todella hyvää, mutta mahdollista on myös rivien vahvistaminen uudella laitapuolustajalla. Norjan maajoukkuepakki Lars Christopher Vilsvik oli jo kesällä lähellä sopimusta, mutta päätti kuitenkin viime hetkellä jäädä Strömsgodsetiin. Tarve ei kuitenkaan ole mihinkään poistunut, sillä vasen laitapuolustaja Ken Reichel lienee vielä pitkään sivussa. Jostain seura saattaakin kaivaa edullisen, mutta kyvykkään laitapakin.

Eintracht Braunschweig v Dynamo Dresden - 2. Bundesliga
Saako Domi Kumbela Braunschweig-hyökkäykseen kilpailijan?
(Kuva:Getty Images/All Over Press)

Nürnberg hakee miehiä kaikille pelipaikoille

Nürnberg on hävinnyt kauden aikana vähemmän otteluita kuin vaikkapa HSV, Stuttgart tai Augsburg, mutta silti se on sarjassa toiseksi viimeisenä, sillä voittotili on edelleen avaamatta. Yhdellätoista tasapelillä ei pitkälle pötkitä.

Joukkue on esiintynyt pirteästi sekä alkukauden valmentajan Michael Wiesingerin että tuoreenkin luotsin Gertjan Verbeekin alaisuudessa, mutta huono onni ja lohduttomat lopun notkahdukset ovat maksaneet seuralle kalliita sarjapisteitä. Nürnberg-pomo Martin Bader onkin ilmoittanut avoimesti seuran odottelevan siirtoikkunan aukeamista ja “hakevan vahvistuksia kaikille pelipaikoille”.

Aivan täysin tämä tuskin pitää paikkansa, sillä joukkueen ykkösvahdin ja kapteenin Raphael Schäferin asema on taatusti vakaa. Sen sijaan yksi keskuspuolustaja voi joukkueeseen olla tulossa ja yhtenä vaihtoehtona on mainittu FC Sevillan CalaEmanuel Pogatetz ja Per Nilsson ovat kyllä kelpo toppareita, mutta taso putoaa liikaa, jos jompikumpi heistä on sivussa. Tuorein huhu on nostanut esille Bayern Münchenissä niukalle peliajalle jääneen Jan Kirchhoffin, jonka Nürnberg haluaisi lainata kevätkauden ajaksi. Kuulostaa varsin realistiselta.

Myös keskikentälle vahvistukset ovat enemmän kuin tervetulleita. Erityisesti varamies keskikentän pohjalle tai laadukas oikea laitalinkki tekisi Nürnbergille hyvää. Realistisimmat huhut tuovat Nürnbergiin kuitenkin lähinnä nuorta pelintekijää, Wolfsburgin reservijoukkueen 21-vuotiasta Willi Evseeviä, mutta joukkueen keskikentällä on ilman muuta parillekin vahvistukselle tilaa.

VfB Oldenburg v VfL Wolfsburg II - Regionalliga Nord
Wolfsburgin Willi Evseev saattaa löytää itsensä pian Nürnbergistä.
(Kuva:Getty Images/All Over Press)

Poissuljettua ei ole myöskään yhden hyökkääjän hankkiminen. Josip Drmic on toki tehnyt jo kuusi maalia, mutta nuoren sveitsiläisen takana on melko tyhjää. Nürnbergin tiedetäänkin tarkkaileen Itävallan pääsarjassa 20 ottelussa 15 maalia iskenyttä 23-vuotiasta Philipp Zulechneriä. Joukkueen loppuhetkien notkahtelun huomioiden ei tosin olisi pahitteeksi, vaikka siirtoikkunasta livahtaisi sisäänpäin vähän kokeneempikin pelimies.

Freiburg hakee laitapuolustajaa

Europeleillä ja loukkaantumissumalla itsensä väsyttänyt Freiburg kuuluu bundesliigakauden suurimpiin pettymyksiin. Kesän pelaajamenetysten jälkeen Freiburgia ei kärkikahinoihin odoteltukaan, mutta silti paljon nähtyä ylemmäs.

Todennäköisesti seura ei kuitenkaan lähde tammikuulla pelaajamarkkinoilla hillumaan, vaan toimitusjohtajaa kiireisempänä pysyy seuran lääkäri. Jos Freiburg vain saisi koko pelaajistonsa kerralla terveeksi, olisi valmentaja Christian Streichilla jo enemmän syytä hymyyn. Eivätkä keväällä enää rasita sen kummemmin cupin kuin Eurooppa-Liigankaan pelit, joten jo otteluohjelma tarjoaa paremmat mahdollisuudet sijoituksen kohentamiseen.

Jotain voi kuitenkin tapahtua. Freiburg on ilmoittanut, että ainakin oikealle laitapuolustajalle voisi olla käyttöä, sillä Mensur Mujdzan ja Vegar Edden Hedenstadin loukkaantumiset ovat osoittautuneet odotettua sitkeämmiksi. Myös hyökkäyspäähän kokenut vahvistus tekisi hyvää, sillä Mike Hanke lasketaan syyskauden pettymyksiin. Sekä kymppipaikan pelaajalle että kärkimiehelle voisi olla työpaikka tarjolla.

Kummempia tulopuolen huhuja ei Freiburgin suunnalla kuitenkaan ole liikkeellä. Ehkä merkittävin sellainen koskee Wolfsburgin kolmoshyökkääjää Stefan Kutschkea, joka tuskin kuitenkaan on ratkaisu Freiburgin maalinteko-ongelmiin.

VfL Wolfsburg v FC Schalke 04 - Bundesliga
Wolfsburgin Stefan Kutschkea on huhuttu Freiburgiin.
(Kuva:Getty Images/All Over Press)

Mahdollista silti on, että siirtoikkunan pommi putoaisikin Freiburgissa. Dortmundin tiedetään hakevan uutta keskuspuolustajaa Neven Suboticin loukkaannuttua ja Freiburgin huippulupaava Matthias Ginter on varmasti korkealla ostoslistan kärkipäässä. Mikäli Dortmund kaappaisi Ginterin jo talvitauolla, olisi siirtosumman suorastaan pakko olla todella korkea. Tällöin Freiburgillakin luulisi riittävän rahaa laadukkaaseen korvaajaan.

loading comments...