Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Marko Rajamäki: ”Sami Hyypiä tuo uskoa muillekin”

Kirjoittaja: — 25/12/2013

Bayer Leverkusenin peräsimessä mahtavaa työtä tehnyt Sami Hyypiä antaa TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäen mukaan uskoa suomalaisvalmentajille siihen, että huipputasollekin on mahdollisuus päästä.

Bundesliiga.comin haastattelussa Rajamäki ottaa kantaa myös valmentajien työpaikan tuulisuuteen.

Annetaanko valmentajille nykypäivänä liian helposti potkut?

– Jos verrataan vaikkapa KHL:ään, niin siinä mielessä ei varmaan jalkapallossa olla siellä. Siinä mennään siinä linjalla, mutta en ole huomannut, että se olisi millään tavalla viime aikoina korostunut. Se on varmasti mennyt ihan niin kuin se on kuulunutkin. Seuroilla on tietyt strategiat ja he menevät sen mukaan.

Mestarien liigan jatko-otteluihin selvitti tiensä peräti neljä saksalaisjoukkuetta, mukaan lukien Sami Hyypiän Leverkusen. Onko Saksa uusi Euroopan jalkapallomahti?

– Se menee aika mystisesti. Jossain vaiheessa se oli Italia ja tuntui, ettei heitä saada kiinni. Sitten espanjalaisjoukkueet olivat ylivoimaisia ja kaikissa finaaleissa oli mukana espanjalaisjoukkueita. Nyt saksalaisjoukkueet ovat vahvoilla. Sieltä varmasti voidaan jotain oppia.

Uskotko, että Hyypiä tuo nimenomaan sitä oppia myös Suomeen?

– Toivottavasti hän jakaa ja antaa sitä infoa, sillä tuolla tasolla ei suomalaisvalmentajia juuri ole. Se mitä Samia tunnen, niin sydän sykkii tänne ja uskon, että hän antaa apuja. Se on aivan fantastista, että suomalainen valmentaja valmentaa tuolla tasolla ja se tuo uskoa tänne Härmään.

Miten näet Hyypiän urakehityksen?

– Uskon, että tässä kirjoitetaan vasta alkutarinaa Hyypiän valmentajauralle ja hän menee pitkän kaavan kautta ja on matkalla jonnekin. Hän pistää vielä uusiksi sen mitä teki Liverpoolissa pelaajana ja saa nähdä ehtisiköhän käymään maajoukkueen valmentajana jossain välissä. Sitten hän menee Liverpooliin ja jää sinne.

loading comments...