Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Sami Hyypiä: “Juuri nyt hyvät muistot Dortmundista”

Kirjoittaja: — 08/12/2013

Sami Hyypiän luotsaama Bayer 04 Leverkusen nappasi lauantaina maistuvan täyden pistepotin Borussia Dortmundin vieraana. Hyypiä luonnehtii Bundesliiga.comin haastattelussa fiiliksiään sekä tunnelmaa Saksan isoissa (futis)kaupungeissa.

Sami Hyypiä, millaiset muistot on Dortmundista?

Juuri nyt ne ovat erityisen hyvät, lauantainen voitto oli meiltä hieno tulos ja myös pelimme oli hyvää. Dortmundissa on hieno stadion ja mahtava tunnelma aina. Se on vaikeimpia paikkoja vierailla, mutta tunnelman kannalta käynnit siellä ovat aina omanlaisensa kokemus.

Entä München? Iso areena sielläkin ja vahva vastustaja vastassa?

Juuri näin se on. Allianz Arena on komea stadion ja tunnelmaa sielläkin riittää. Hyviä muistoja Münchenistäkin on kuitenkin tullut, kuten viime kauden voittomme Bayernista.

Berliinissä tunnelma on kenties hiukan toisenlainen?

On se sikäli, että stadion on vanha ja perinteikäs, mutta hienosti uusittu. Olympiastadionilla tuntee kuitenkin sellaista historian siipien havinaa ja onhan se missä maassa tahansa aina omanlaisensa tapaus vierailla pääkaupungissa näin ”maaseudulta” tulevana.

Miten stadionien ulkopuolella? Pelireissuilla ei tietysti turistikierroksille ole aikaa, mutta jotain varmasti ehtii nähdä…

Täytyy myöntää, että otteluihin mennessä ei paljon tule bussin ikkunoista ulos katseltua, oli sitten pelaaja tai valmentaja. Ajatukset ovat niin itse pelissä kiinni. Sama se on vähän lähdettäessä ja sitä paitsi silloin on monesti jo aika pimeä. Berliinin ja Münchenin lentokentistä on ehkä jäänyt paremmin jotain mieleen, Dortmundiin luonnollisesti menemme bussilla.

Jonkinlainen käsitys kaupungeista kaupunkeina Sinulla varmasti kuitenkin on?

Dortmund on tietysti lähellä ja sinällään tuttu. Itse kaupungissa taitaa olla puolisen miljoonaa asukasta eli se on selvästi pienempi kuin München tai Berliini, mutta koko Ruhrin alueella väkeä asuu miljoonia, joten tekemistä ja nähtävää varmasti riittää jokaiselle.

München on sitten ihan omanlaisensa kaupunki, kuten Baijeri osavaltionakin ja kyllä sen huomaa siellä käydessäänkin. Tavallaan oma kulttuurinsa Saksan sisällä.

Berliinissä puolestaan jotenkin aistii historian muuallakin kuin Olympiastadionilla. Kaupungissa on totta kai paljon uutta, mutta siellä jossain taustalla se historia on. Minun kokemukseni perusteella nämä kolme kaupunkia edustavat kaikki aika erilaista Saksaa.

Mikä futiskaupunki Saksassa sinusta on näistä paras: München, Dortmund vai Berliini? Äänestä omaa suosikkiasi ja voita Aurinkomatkojen kisassa lennot, majoitus ja liput Bundesliiga-peliin!

loading comments...