Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Haastateltavana Sami Hyypiä: “Edellä oli vain Euroopan parhaat joukkueet”

Kirjoittaja: — 10/08/2013

Viime kaudella Leverkusenin komeasti Bundesliigan kolmoseksi luotsannut Sami Hyypiä lähtee uuteen kauteen “Werkselfin” peräsimessä ilman viime kauden aisapariaan Sascha Lewandowskia. Hyypiä kertoo haastattelussamme, että vuoden aikana saatu kokemus tuo luottamusta.

Millaiset lähtökohdat kauteen sinulla on verrattuna vuoden takaiseen tilanteeseen?

Kaikki oli silloin aika uutta ja minä aika lailla oppipojan roolissa. Sascha auttoi silloin todella paljon. Nyt on kokonainen vuosi nähty ja toivottavasti tässä on jotain opittukin.

Millainen pre-season on päävalmentajan kannalta ollut?

Töitä on ollut paljon, kun paljon harjoitellaan ja kaikki pitää suunnitella. Se kuuluu kuitenkin asiaan ja jos joukkuetta ajattelee, niin hyvin tämä on minusta sujunut.

Näetkö, että Leverkusen on valmis nyt alkavaan sarjakauteen?

Kyllä minusta siltä tuntuu. Pre-season on mennyt hyvin ja olemme välttyneet isommilta loukkaantumisilta. Peleissähän sen sitten tietysti vasta näkee, mutta mielestäni olemme pystyneet valmistautumaan hyvin.

Tarkoittaako tämä riman nostamista vielä viime kautta korkeammalle?

Missä se rima sitten viime kaudella oli? Jos lopputulosta ajattelee, niin edellä oli vain kaksi viime kauden parasta joukkuetta Euroopassa, joten ihan helppoa parantaminen siitä ei ole. Tietysti rimaa ei lähdetä laskemaankaan. Joka peliä lähdemme voittamaan ja katsotaan sitten. Jos siinä tavoitteessa edes lähelle onnistumme, niin varmaan aika korkealla olemme.

Bayern ykkönen ja Dortmund kakkonen, näinkö se menee tälläkin kaudella?

Onhan se ihan mahdollista, mutta pelataan nyt kausi ensin. Bayern voitti viime kaudella kaiken mahdollisen, joten on ilmeistä että se nostetaan suosikiksi ja ihan syystä. Katsotaan nyt kuitenkin miten kausi lähtee käyntiin.

Luuletko että Bayern saattaisi kokea vaikeuksia alkukaudesta valmentajanvaihdoksen myötä?

Se on ehkä se iso kysymys. Jos he saavat kauden käyntiin heti voittoputkella, voi olla että heitä on sen jälkeen todella vaikea pysäyttää.

Ennakoidun kärkikaksikon takana on joukko haastajia – te yhtenä. Keitä muita?

Aina voi nousta yllättäjiä ja on siinä aika montakin sellaista joukkuetta, jotka voivat ainakin Mestarien liigan paikoista tapella. Jos nyt pari nostaa esiin, niin Schalke ja ehkä Wolfsburg voisivat olla vahvoja – toivottavasti mekin olemme.

Älä missaa mitään vaan tykkää meistä Facebookissa!

loading comments...