Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Bayernin suomalainen faniosasto tyytyväinen sarja-avaukseen

Kirjoittaja: — 10/08/2013

Bayern Münchenin yksi uskollisimmasta suomalaisista faneista, Jyrki Jäppinen, oli tyytyväinen Bayernin avaukseen Saksan Bundesliigassa. Jäppinen antoi haastattelussamme suosikkijoukkueelleen arvosanaksi kiitettävän, kun Mönchengladbach kaatui perjantaina maalein 3-1.

Jyrki Jäppinen, avausottelut ovat aina arvoituksellisia. Bayern kuitenkin teki sen, mitä heiltä odotettiin: selkeä voitto. Oliko tämä yllätys?

– Ei ollut. Olin varma, että kausi jatkuu siitä mihin se viime kaudella jäi. Olin tyytyväinen joukkueen esitykseen. Kouluarvosanalla annan avausottelusta numeron 9+.

Näitkö mitään uutta verrattuna Heynckesin Bayerniin Pep Guardiolan luotsaamassa joukkueessa?

– Ei mitään suuria eroja. Aika lailla samat pelaajat ja samanlainen pelitapa oli käytössä. Tietysti pieniä nyansseja, kuten Lahmin peluuttaminen keskikentällä lopussa, on jotain uutta. Hienosäätöä oli havaittavissa, mutta pitkälle näytti aika tutulta Bayernilta.

Ajatellaan kautta: miten voi enää triplamestaruudesta parantaa?

– Ei oikeastaan mitenkään. Ehkä se parannus voisi sitten tulla siitä, että peli olisi vielä näyttävämpää kuin viime kaudella. Aika haasteellinen tilanne uudella valmentajalle joka tapauksessa.

Mikä on oma historiasi Bayernin kannattajana?

– Se on pitkä. 1980-luvun alkupuolelta olen elänyt Bayernin mukana. Joka vuosi käyn ainakin kolme ottelua katsomassa paikan päällä ja Bundesliigareissuja tulee vähintään kymmenen. Kyllä minua voi luonnehtia hard core –Bayern-kannattajaksi, mutta myös isoksi Bundesliigan kannattajaksi ylipäänsä. Koko sarja ja tuote ovat ensiluokkaisia.

Mitä odotat alkaneelta kaudelta?

– Bayernin mestaruutta tietysti. Dortmund on ykköshaastaja, taas kerran. Sitten katsotaan, mihin Schalke pystyy tällä kaudella ja miten Leverkusen menestyy. Toivon Sami Hyypiälle kaikkea hyvää ja heillä on hyvä joukkue – mutta jää nähtäväksi, miten he pystyvät yhdistämään Mestarien liigan ja Bundesliigan. Nostan siis Dortmundin haastajista Leverkusenin ja Schalken edelle.

loading comments...