Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Pasi Rautiainen FC Bayernista: ”Huhhuh mitä futista!”

Kirjoittaja: — 12/10/2013

Entinen Bundesliiga-pelaaja Pasi Rautiainen uskoo Bayern Münchenin juhlivan mestaruutta kauden jälkeen. Hän sanoo Bundesliiga.comin haastattelussa, että on muiden kannalta huolestuttavaa jos Bayernin mielestä pelissä on vielä parannettavaa.

Olet tällä hetkellä MTV3:n jalkapalloasiantuntija ja seuraat myös siltä paikalta saksalaista jalkapalloa. Viime kaudella Bayern voitti triplan, miltä Bayernin peli on näyttänyt huippukauden jälkeen?

– Viimevuotinen rima on aika vaikea ylittää. Manchester Cityn vierasvoitto Mestarien liigassa oli kuitenkin… Huhhuh mitä futista. Se peli näytti mitä Bayern voi parhaimmillaan olla. Se mikä minua huolestuttaa muiden puolesta on se, että Bayernissa sanotaan pelissä olevan vielä parannettavaa.

No mikä siinä voisi parantua?

– Jos alakerran tasapaino unohtuu. Topparit ovat leveällä ja silloin keskikentän pohjalta voidaan pelata alakerta auki. Vielä he eivät ole joutuneet liriin.

Onko jotain uhkia ilmassa muuten?

– On toinen juttu: Nyt Pep Guardiolan on ollut suhteellisen helppo valita avauskokoonpano, mutta auta armias kun kohta treeneihin palaavat täydellä teholla Mario Götze, Thiago Alcântara ja Javi Martinez. Sitten aletaan katsoa ketkä keskikentällä ja hyökkäyspäässä istuvat penkillä. Götzehän on jo maajoukkueen mukana.

Matthias Sammer on Bayernin urheilujohtaja. Hän tarkastelee urheilullista toimintaa. Onko hänen roolinsa normaali?

– On hyvä, että joukkueelle tulee näitä Leverkusenin ottelun tasapelejä (1-1). Ne ovat Matthias Sammerille mannaa kun ei mene liian hyvin liian pitkän aikaa. Sammer osaa vaaran tullen vetää oikeista naruista. Kun Sammer tuli vuosi sitten, rooli oli ylikorostunut. Hän on impulsiivinen ja tarkka. Jokainen juttu analysoidaan. On se hieman erikoinen konstellaatio mutta hyvin toimi viime vuonna kun kerran tuli kolme titteliä. Uskon, että tänä vuonna Bayern vetäisee jossain vaiheessa tarvittavan eron.

loading comments...