Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Lokakuun suomalaiskatsaus: Jesper Brechtel saanut hajaminuutteja

Kirjoittaja: — 12/10/2013

Vielä edellisen katsauksen aikoihin 19-vuotias Jesper Brechtel ei ollut ehtinyt loukkaantumiseltaan saada tällä kaudella minuuttiakaan peliaikaa, mutta syyskuun puolenvälin paikkeilla hänkin sai jo kautensa käyntiin. Kakkosbundesliigassa pelaavan Karlsruher SC:n portteja Brechtel ei ole toistaiseksi kolkutellut, vaan peliminuutteja on ropissut viidennellä sarjaportaalla Oberliigassa pelaavan KSC:n kakkosjoukkueen riveissä.

Brechtelin debyyttiottelu Oberliigassa ja ylipäätään aikuisten sarjapeleissä tapahtui 14.9., kun Karlsruhen kakkosjoukkue kohtasi kotikentällään FC 08 Villingenin. Brechtel vaihdettiin kentälle 75. minuutilla KSC:n 3-0-voittoon päättyneessä ottelussa. Toinen vartti vastuuta herui kaksi viikkoa myöhemmin Bahlinger SC:stä otetussa 3-0-voitossa ja 3.10. Brechtel pääsi kentälle jo reiluksi puoleksi tunniksi FSV Hollenbachin vieraana.

Yhteensä Brechtel on haalinut Oberliiga-minuutteja reilun tunnin verran, mutta avauskokoonpanoon hän ei ole kyennyt vielä murtautumaan. Kesän aikana haaveillusta noususta KSC:n kakkosbundesliigassa pelaavaan ykkösmiehistöön puhuminen ei vaikutakaan juuri nyt ajankohtaiselta.

Jesper Brechtelin kolme kentällävierailua osui juuri KSC II:n neljän ottelun voittoputkeen, joten saksalaissuomalainen keskikenttäpelaaja saa ylpeillä sadan prosentin voittosuhteellaan. Yhteensä joukkue on haalinut 12 ottelusta sarjapisteitä vain 13, joten melkoinen onnenamuletti Brechtel on ryhmälle ollut. 18 joukkueen sarjassa KSC:n reservijoukkue pitää sijaa 13, joka on viime vuonna Regionalliigasta pudonneelle joukkueelle varmasti melkoinen pettymys. Nousukarsintapaikka onkin karannut peräti 15 pisteen päähän ja taaksepäin vilkaistessa putoamisviiva kurkkii vain kaksi pistettä KSC II:n takana.

Jesper Brechtel valittiin mukaan tulevana tiistaina vierasottelussa Moldovan kohtaavaan Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseen. Brechteliltä jäänneekin väliin pari Oberliiga-ottelua reissun takia. Torstaina joukkue kohtasi kotonaan tappioitta sarjakärjessä olevan FC Nöttingenin ja tulevana perjantaina on edessä vaikea vieraspeli Astoria Walldorfia vastaan.

loading comments...