Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Talvitauon suomalaiskatsaus: Jesper Brechtel ei tappioita tunne

Kirjoittaja: — 21/01/2014

Ensi viikolla 20 vuotta täyttävä Jesper Brechtel pelasi koko syksyn ajan Karlsruher SC:n riveissä ilman tappioita. Viime kesänä Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkuerinkiin noussut saksalaissyntyinen Brechtel oli vielä alkukaudesta jalkavaivojen takia sivussa kentiltä. Hiljalleen mies pääsi mukaan pelirytmiin ja marraskuun aikana Brechtel jo vakiinnutti paikkansa KSC:n reservijoukkueen avauskokoonpanossa.

Karlsruhe voitti kuusi ensimmäistä peliä, joissa Brechtel kirmasi kentän puolella. Kun kolmesta seuraavastakin tuli kaksi tasapeliä ja yksi voitto, oli Brechtel seuralle todellinen onnenamuletti. Seitsemän voittoa ja kaksi tasapeliä jättivät Karlsruhen A-juniorien viime kauden kapteenille varmasti hyvän mielen.

Ensimmäistä kauttaan aikuisten sarjoissa pelaava Brechtel ei ole vielä kovin lähellä nousta Karlsruhen ykkösmiehistöön, joka taistelee kakkosbundesliigassa noususta pääsarjaan. Jalansija kakkosjoukkueessa on kuitenkin jo saavutettu, ja mikä parasta, joukkue on noussut surkean alkukauden jälkeen mukaan nousutaisteluun. Viimeiseen 14 otteluun mahtuu vain kaksi tappiota, joista viimeisin 10. lokakuuta. Eroa nousijan paikalla olevaan Astoria Walldorfiin onkin enää vain kuusi pistettä.

Täysin poissuljettua ei ole, etteikö Brechtel voisi kevään aikana päästä haistelemaan ilmapiiriä myös ykkösjoukkueen mukana – etenkin, jos KSC joutuu jossain vaiheessa irrottamaan otteensa nousutaistelusta. Keskikentän keskusta ei ole Karlsruhen parhaiten miehitettyjä osa-alueita. Siihen saakka suomalaissaksalainen saa kuitenkin keskittyä voittojen napsimiseen viidennen sarjaportaan Oberliigassa. Seuraavan kerran kuitenkin vasta 1.3., jolloin KSC II saa kevätkauden avauksessaan vastaansa TSG Balingenin.

loading comments...