Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Alkukauden suomalaiskatsaus: Jesper Brechtelin kausi vielä avaamatta

Kirjoittaja: — 12/09/2013

Bundesliiga.com seuraa luonnollisesti koko kauden ajan myös Saksassa pelaavien suomalaisfutareiden edesottamuksia sarjatasosta riippumatta. Näin maaottelutauon kunniaksi on aika ensimmäisen katsauksen.

Jos kauden suomalaiskuulumiset Saksasta ovatkin enimmäkseen iloista luettavaa, on joukossa vähän negatiivistakin. Saksalais-suomalainen Jesper Brechtel voi olla vielä suurelle yleisölle tuntemattomampi nimi, mutta se kannattaa ehdottomasti painaa jo nyt mieleen. 19-vuotias keskikenttäpelaaja kipparoi viime kaudella Karlsruher SC:n A-juniorijoukkuetta ikäluokan Bundesliigassa, ja debyytti Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueessakin on jo tehtynä.

Tälle kaudelle kuitenkin lähtökohdat olivat hankalat. A-junioreihin Brechtel on tällä kaudella yli-ikäinen, ja seuran edustusjoukkueen nousu kakkosbundesliigaan ei suoranaisesti nuorukaisen mahdollisuuksia peliaikaan kasvattanut. Toki Brechtel on KSC:n pelaajaluetteloon merkitty ja hän myös ykkösjoukkueen mukana kesän aikana harjoitteli.

Pelipaikan oletettiin löytyvän Karlsruher SC:n kakkosjoukkueesta, joka puolestaan Brechtelin ja kumppanien harmiksi putosi viime kauden päätteeksi Regionalliigasta viidennelle sarjaportaalle Oberliiga Baden-Württembergiin. Sielläkin on homma tökkinyt, sillä KSC on 18 joukkueen sarjassa vasta kolmanneksi viimeisenä. Suurempi pettymys on kuitenkin se, että edes Oberliigassa ei Brechtel ole tällä kaudella vielä minuutteja saanut.

Oberliigan tiedotus on niin sanotusti “Oberliiga-tasoa”, mutta näyttää siltä, että Brechtelin kauden alku on siirtynyt jonkinlaisen loukkaantumisen takia. Ainakin vielä heinäkuussa loukkaantumisesta uutisoitiin, joten poissaolo lienee venähtänyt odotettua pidemmäksi. Samasta syystä ei Brechteliä myöskään Pikkuhuuhkajien Liettua- ja Englanti-maaotteluissa nähty.

 

loading comments...