Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Marraskuun suomalaiskatsaus: Jesper Brechtelin voittoprosentti yhä sata

Kirjoittaja: — 13/11/2013

Jo lokakuisessa tarkastelussamme puhuimme Jesper Brechtelistä Karlsruher SC:n reservijoukkueen onnenamulettina eikä tuota lisänimeä ole mikään tarve vieläkään peruuttaa. Pikkuhuuhkajien keskikenttäpelaaja on pelannut kauden aikana kaikkiaan viidessä KSC II:n ottelussa ja kaikissa noista miehen oma joukkue on poistunut kentältä voittajana.

Loukkaantuminen piti Brechtelin alkukauden aikana sivussa ja lokakuussakin jäi pari ottelua maajoukkuekomennuksen takia väliin. Viime kierroksilla peliaikaa on kuitenkin taas tullut ja lauantaisessa 3-1-voitossa Kehler FV:stä Brechtel pelasi jo ensimmäistä kertaa tällä kaudella täydet minuutit. Karlsruhen kakkosjoukkue on saanut koko ajan paremmin ja paremmin juonen päästä kiinni ja se onkin noussut Saksan viidennen sarjaportaan Oberliigan Baden-Württembergin lohkossa jo sijalle 7. Sarjanousijan paikalla oleva TSV Grunbach on kuitenkin yhä peräti 12 pisteen karkumatkalla, joten haaveillun nousun toteutumiseksi voittoja on tultava vielä reilusti useammin.

19-vuotias Brechtel on mukana Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa, joka kohtaa torstaina ikäluokan EM-karsintaottelussa Englannin. Näin Brechteliltä jäänee lähes varmasti lauantainen vierasottelu Ravensburgia vastaan väliin. Hyvä merkki loppukautta ajatellen on joka tapauksessa koko ajan kasvanut vastuu.

Oberligan talvitauko alkaa KSC:n reservijoukkueen osalta jo 8.12. ja kestää aina maaliskuun alkuun saakka. Sarjapelejä Brechtelille on tämän vuoden puolella siis luvassa enää kolme. Kakkosbundesliigan nousutaistossa sarjan sijalla 6 olevan ykkösjoukkueen talvitauko kestää vain puolitoista kuukautta. On epätodennäköistä, että Brechtel vielä tällä kaudella ykkösmiehistön pelaavaan kokoonpanoon nousisi, mutta kenties saksalais-suomalainen keskikenttämies pääsisi hakemaan ammattijoukkueen mukana ainakin harjoitustuntumaa jo talvikuukausien aikana.

loading comments...