Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Tim Wiese sai kultaisen kädenpuristuksensa

Kirjoittaja: — 22/01/2014

Hoffenheim-leiriä pitkään piinannut “Tapaus Tim Wiese” on vihdoin saatu pois päiväjärjestyksestä. Takavuosien maajoukkuemaalivahti oli ehtinyt joutua ensin penkille ja sitten katsomoon. Mies kieltäytyi liittymästä Hoffenheimin “treeniryhmä 2:een” eikä myöntynyt vastaanottamiinsa sopimustarjouksiin muista seuroista.

Ainakin muutaman venäläisseuran uskotaan tehneen Wieselle sopimustarjouksen. Hän kuitenkin nosti mieluummin korkeaa palkkaansa ja katseli pelejä Hoffenheimin VIP-katsomosta. Nyt ongelmaan on löydetty molempia osapuolia tyydyttävä ratkaisu.

Tim Wiesellä oli sopimusta Hoffenheimin kanssa kesään 2016 saakka, mutta nyt sopimus on purettu. Sopimuksen purun yksityiskohtia ei paljastettu “oikeudellisista syistä”, mutta olettaa voidaan, että Wiese sai seuralta mittavan korvauksen. Bildin arvion mukaan Wiesen saama lopputili on noin kuusi miljoonaa euroa. Ruhtinaallinen korvaus flopiksi osoittautuneesta Hoffenheim-jaksosta.

– Halusimme löytää kaikille osapuolille järkevän ratkaisun. Olemme helpottuneita tavoitteen onnistumisesta ja siitä, että jälleen yksi vaikea aihe on ratkaistu tyydyttävästi, Hoffenheimin johtokunnan jäsen Peter Rettig kommentoi seuran kotisivuilla.

32-vuotias Wiese kuvaili ratkaisua “perustaksi, joka avaa hänelle uusia vaihtoehtoja”. Wiese luonnehtii koettua aikaa vaikeaksi hänelle itselleen ja perheelleen ja aikoo nyt pohtia tulevaisuuttaan kaikessa rauhassa.

Maajoukkuevahdin alamäki hämmästyttävän jyrkkä

Tim Wiese saapui Hoffenheimiin kesällä 2012. Sitä ennen hän oli pelannut Bundesliigaa myös Kaiserslauternin ja Werder Bremenin paidassa. Bremeniä mies edusti peräti seitsemän kauden ajan. Meriittilistalle mahtuu myös MM-pronssi Saksan varamaalivahtina vuodelta 2010.

Wiesen ura Hoffenheimissa luisui alusta lähtien sivuraiteille. Odotukset olivat kovat ja miehestä tehtiin myös joukkueen kapteeni. Kannattajien suosiota hän ei kuitenkaan saavuttanut ja alku oli katastrofaalinen alasarjajoukkue Berliner AK:lle kärsityn 0-4-cup-tappion sekä useiden liigapelien henkilökohtaisten virheiden myötä.

Niinpä Wiese joutui peräperää Hoffenheim-valmentajien Markus BabbelinMarco Kurzin ja Markus Gisdolin hyllyttämäksi. Myös kurinpidollisia ongelmia niin joukkueen sisällä kuin siviilielämän puolellakin koettiin.

Wiesen vuosipalkaksi Hoffenheimissa arvioidaan 3,5 miljoonaa euroa. Jos hän olisi istunut jääräpäisesti VIP-katsomossa sopimuskautensa loppuun, olisi Hoffenheim köyhtynyt ainakin kahdeksalla miljoonalla eurolla. Seurajohdolta vaadittiin rutkasti kärsivällisyttä ja venymistä, sillä kaikenlaiset siirtoehdotukset Wiese kesällä järjestelmällisesti torpedoi. Rahastus päättyi miestä varmasti tyydyttävään lopputulokseen. Seuraavaksi odotellaan, vieläkö jokin seura Wiesen huolii vai vetäytyykö mies lopputilinsä myötä eläkkeelle.

loading comments...