Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Alex Ring: ”Saksalaisten avaus Mestarien liigassa odotettu”

Kirjoittaja: — 22/09/2013

Kaiserslauternin Alexander Ring seurasi monen muun tavoin viikolla tiiviisti Mestarien liigan lohkovaiheen avausta ja ennen kaikkea saksalaisjoukkueitten edesottamuksia. Ring arvioi Bundesliiga.comin haastattelussa, että suuria yllätyksiä ei lohkovaiheen avauspäivinä nähty.

Alex, miten näet saksalaisten avauskierroksen esitykset? Viime kauden finalisti Dortmund karahti heti tappioon…

– Saksalaisjoukkueet aloittivat aika odotetusti Mestarien liigan. Monelle Dortmundin tappio oli ehkä pettymys, mutta itse en yllättynyt. Napoli on todella kova tällä kaudella eikä sieltä ole aikaisemmillakaan kausilla paljon pisteitä annettu vieraille mukaan.

Vajaalla pelaaminen lopussa varmasti vaikutti myös?

– Maalivahdin ulosajo tietysti vaikutti myös paljon, mutta ei kannata paljoa kritisoida Dortmundia: Napoli on erittäin vahva joukkue, etenkin kotonaan.

Entä Sami Hyypiän Leverkusenin vierailu Old Traffordilla?

– Leverkusen pelasi etukäteen pahimman ottelunsa alkulohkossa heti kättelyssä. Mielestäni he olivat pelillisesti ihan ok, mutta tietysti he tekivät pari erittäin pahaa puolustusvirhettä. Se on aika harvinaista heille, joten ehkä siellä oli vähän jännitystä.

ManUn avausmaali puhutti paljon jälkikäteen. Oliko se paitsio?

– Oli, ensimmäistä maalia ei tietenkään olisi pitänyt hyväksyä, mutta kokonaisuutena ManU kyllä ansaitsi voiton. Mutta Sami ja kumppanit nousevat tuosta varmasti.

Bayern München sen sijaan jyräsi TsSKA:n vakuuttavasti.

– Bayern oli vakuuttava, kuten odotettiin. He ovat aika suvereeneja tälläkin hetkellä. Joukkuetta on erittäin vaikea voittaa ja ovathan he tuossa lohkossa ylivoimaisia suosikeita. Ja he aloittivat kilpailun juuri niin kuin hallitsevan mestarin pitää.

Schalkella on ollut vaikea alkukausi, uskotko kurssin kääntyneen?

– Schalke on saanut ihan uuden vaihteen päälle sen jälkeen, kun Boateng tuli joukkueeseen. Kun Boateng tuli, Schalke voitti Leverkusenin erittäin tiukassa ottelussa jopa vähän epäansaitusti. Sen jälkeen joukkueesta on huokunut kova itseluottamus ja jonkinlainen flow-tila.

Ja viikolla tästä saatiin lisänäyttöä…

– Se tosiaan jatkui myös Mestarien liigassa. Tosin Schalkella oli ”pakkovoitto” edessä, kun vastassa oli Steaua kotona. Mutta tyylikkäästi he pisteet nappasivat kotiin. Seuraavaksi heillä onkin vastassa aikamoisessa hornankattilassa jättiyllätyksen tehnyt Basel. Ja sitten kaksi kertaa Chelsea, joten tässäkin valossa avausvoitto oli huipputärkeä.

Kim Sanden

loading comments...