Unohditko salasanan? Rekisteröidy

5 faktaa pohjoisen “kriisiderbystä”

Kirjoittaja: — 21/09/2013

– Werder Bremen ja Hamburger SV ovat kohdanneet tähän mennessä Bundesliigassa jo 98 kertaa, enemmän kuin mitkään muut kaksi joukkuetta. Kevätkaudella juhlitaan siis sadatta kohtaamista.

– Tilastot joukkueiden keskinäisistä kohtaamisista ovat erittäin tasaisia. Bremen on voittanut 34 kertaa, HSV 31 ja 33 kertaa on pelattu tasan.

– Vastakkain asettuvat sarjan huonoin puolustus ja sarjan toiseksi kesyin hyökkäys. HSV on päästänyt viidessä ottelussa 15 maalia ja Bremen on tehnyt samassa ajassa vain kolme. Molempien pistepussi on karttunut kuuden pinnan verran ja joukkueet löytyvät sarjan sijoilta 14 ja 15.

– Maalintekovaikeuksista kärsivä Werder Bremen saattaa heittää kentälle 19-vuotiaan debytantin Martin Kobylanskin. Hänen isänsä Andrzej pelasi aikanaan 88 bundesliigaottelua ja toimii nykyään Puolan pääsarjaseura KS Cracovian valmentajana. Martin Kobylanski on edustanut nuorisomaajoukkueissa niin Puolaa kuin Saksaakin.

– HSV:n väliaikaisena valmentajana toimiva Rodolfo Esteban Cardoso ja Bremenin luotsi Robin Dutt tuntevat toisensa hyvin. Dutt oli töissä Saksan jalkapalloliitossa keväällä Cardoson suorittaessa valmentajatutkintoaan ja hän vastaanotti mm. argentiinalaisen koevastauksia. Kahviakin miehet ehtivät moneen kertaan yhdessä hörppiä. Pelaajaurallaan Freiburgissa läpilyönyt Cardoso ehti edustaa niin Bremeniä kuin HSV:täkin. Duttille tappio illan ottelussa saattaisi merkitä lähtölaskennan alkamista.

loading comments...