Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Leverkusen Pariisiin, Bayern ja Arsenal kohtaavat jälleen

Kirjoittaja: — 16/12/2013

Mestarien Liigan neljännesvälierät arvottiin maanantai-iltapäivänä ja arvonnoissa oli mukana neljä saksalaisseuraa. Schalken ja Bayernin kohdalla arpa oli melko ankara. Borussia Dortmundille onnetar oli hieman suosiollisempi. Peräti kolme saksalaisseuraa kohtaa vastustajansa europeleissä ensimmäistä kertaa.

Lohkossaan kakkoseksi sijoittuneet joukkueet Schalke ja Bayer Leverkusen avaavat pudotuspelit kotikentällään. Sami Hyypiän Leverkusen välttyi kaikkein pelätyimmiltä vastustajilta, mutta yhtään helppoa joukkuetta ei ykköskorista löytynyt. Leverkusen kohtaa neljännesvälierässä Paris Saint-Germainin, joten suomalaisvalmentaja joutuu pohtimaan, kuinka Zlatan Ibrahimovic pysäytetään. Leverkusen ja PSG eivät ole europeleissä vielä kohdanneet.

Schalke kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella La Ligassa kolmantena olevan Real Madridin. Cristiano Ronaldon tähdittämä joukkue oli varmasti yksi pelätyimmistä vastustajista arvonnassa. Real Madridille ja Schalkelle kohtaaminen on näiden eurohistorian ensimmäinen.

Lohkonsa voittaneet Borussia Dortmund ja Bayern München matkustavat pudotuspelien aluksi vieraskentälle. Borussia Dortmund saa kantaakseen ennakkosuosikin viitan, sillä kilpailun historian heikoimmalla pistemäärällä lohkostaan jatkoon selvinnyt Pietarin Zenit ei kylvä kauhua juuri missään vastustajassa. Joukkueen suurin tähti on brasilialainen Hulk. Myöskään Dortmundin ja Zenitin historiasta ei aiempia kohtaamisia löydy.

Puolustavalle mestarille Bayern Münchenille arpa sen sijaan heitti vastaan tutun seuran, Valioliigaa johtavan Arsenalin. Joukkueet ovat pelanneet vastakkain Mestarien liigassa jo kolme kertaa aikaisemmin. Edellinen kohtaaminen nähtiin viime kaudella myös neljännesvälierävaiheessa. Tuolloin Bayern haki Lontoosta 3-1-vierasvoiton, mutta hävisi Arsenalille kotonaan 0-2. Vierasmaalisääntö vei kuitenkin tulevan mestarin otteluparista jatkoon. Müncheniin saapuvat vierasjoukkueen paidassa myös Saksan maajoukkuetähdet Mesut ÖzilLukas Podolski ja Per Mertesacker.

loading comments...