Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Bayern Münchenistä Saksan vuoden joukkue

Kirjoittaja: — 16/12/2013

Triplamestari Bayern München valittiin sunnuntai-iltana Saksan vuoden 2013 parhaaksi joukkueeksi lajirajat ylittävässä vertailussa. Valinnan suorittivat urheilutoimittajat. Palkinnon kävivät gaalatilaisuudessa pokkaamassa Bayernin johtokunnan puheenjohtaja Karl-Heinz Rummenigge, varakapteeni Bastian Schweinsteiger ja puolustaja Holger Badstuber, muun joukkueen ollessa jo Marokossa seurajoukkueiden MM-turnauksessa.

Bayern München oli äänestyksessä ylivoimainen, sillä se sai peräti 3872 ääntä. Kilpailu oli vahvasti jalkapallopainotteinen, sillä koko kolmen kärki löytyi futiskentiltä. Kakkoseksi sijoittui euroopanmestaruuden voittanut naisten jalkapallomaajoukkue (1562 ääntä) ja kolmanneksi Bayernin tavoin triplamestaruuden haalinut VfL Wolfsburgin naisten joukkue (1134 ääntä).

Vuoden parhaiden urheilijoiden tittelit menivät yleisurheilukentille. Vuoden urheilijaksi kruunattiin kiekonheittäjä Robert Harting ja parhaaksi naisurheilijaksi Christina Obergföll.

Saksassa on valittu vuoden urheilija vuodesta 1947 ja vuoden joukkue vuodesta 1957 lähtien. Bayernille kunnianosoitus oli kaikkiaan kolmas sen historiassa. Aiemmin se on julistettu vuoden parhaaksi joukkueeksi vuosina 1967 ja 2001.

loading comments...