Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Philipp Lahm: “Bayern ennenkokemattomalla tasolla”

Kirjoittaja: — 21/03/2014

FC Bayernin kapteeni Philipp Lahm uskoo vakaasti, että junan lailla voitosta voittoon etenevä joukkue on ennemminkin edelleen parantamassa peliään. Jos Lahmin ennustus pitää paikkaansa, voi Bundesliigassa olla vaikea edes haastaa Bayernia – ja kova tehtävä se on Euroopassakin.

Viime kauden triplasta huolimatta Bayern ei ole vielä saavuttanut huippuaan Lahmin mukaan.

– 2013 oli mahtava vuosi meille ja minusta tuntuu, ettei se jää siihen. On hienoa tietää, että kun pelaamme parhaalla tasollamme, on meitä äärimmäisen vaikeaa voittaa tai pudottaa mistään kilpailusta, Lahm sanoi Münchner Merkurille.

– Meillä on joka ottelussa kaikki omissa käsissämme, tämä itseluottamus on tullut kaiken menestyksemme myötä ja tekee meistä vielä piirun verran vahvempia kuin vuosi sitten. Tällainen voi olla ratkaisevaa, kun vastaan tulee samalla tasolla olevia joukkueita.

Bayernin lisäksi Saksan maajoukkueen kapteeninnauhaa kantava Lahm uskoo vakaasti, että Bayern dominoi ainakin Bundesliigaa myös tulevina kausina.

– Useimmat pelaajistamme ovat parhaassa iässään jalkapalloilijoina ja sen lisäksi meillä on paljon nuoria pelaajia riveissämme. Tämä joukkue on tasolla, jollaista en ole koskaan aiemmin kokenut. Minulla ei ole mitään huolta seuraavista vuosista.

Bundesliigaseuroista vain kaksi jatkaa kuitenkin edelleen eurokentillä ja tama herättää Lahmin mukaan hiukan kysymyksiäkin.

– Jos puolivälierissä Mestarien liigassa ja Eurooppa-liigassa on jäljellä vain kaksi saksalaisjoukkuetta, täytyy sen herättää vähän kysymyksiä. Tietysti pitää myös muistaa, että Schalkella ja Leverkusenilla oli [Mestarien liigassa] todella kovat vastustajat. Ennen kaikkea saksalaisten puuttuminen Eurooppa-liigasta tässä vaiheessa on kokonaisuutena ehdottomasti pettymys.

loading comments...