Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Barca-tähdet Xavi ja Iniesta Philipp Lahmin peliesitysten lumoissa

Kirjoittaja: — 09/10/2013

29-vuotias Bayern Münchenin ja Saksan A-maajoukkueen kapteeni Philipp Lahm on kuulunut jo vuosien ajan maailman parhaisiin laitapuolustajiin. Bayernin uusi valmentaja Pep Guardiola on kuitenkin istuttanut Lahmin viime aikoina uudelle pelipaikalle keskikentän pohjalle. Guardiolan entisiin suojatteihin Xaviin ja Andrés Iniestaan Lahmin otteet keskikentällä ovat tehneet suuren vaikutuksen.

– Lahm on huippupelaaja ja hieno persoona, jota voi peluuttaa alhaalla, keskellä tai ylhäällä. Näyttää siltä, että hän vain paranee paranemistaan, Xavi hehkuttaa ja saa tukea Iniestalta.

– Lahm tietää, mitä pelipaikalla vaaditaan. Hän on nähtävästi johtajatyyppiä myös keskikentällä, Iniesta luonnehtii.

Barcelona-tähtien lisäksi myös Bayern-valmentaja itse on yltynyt Lahmin kohdalla vuolaisiin kehuihin. Guardiola on jo ehtinyt luonnehtia kapteeniaan “älykkäimmäksi pelaajaksi, jota hän on koskaan valmentanut”.

– Tuolla pelipaikalla on mahdotonta pelata paremmin kuin Philipp on viime peleissä pelannut, Bayern-luotsi kehuu.

Lahm itsekin tuntuu nauttivan aktiivisempaa roolia edellyttävästä keskikentän pelipaikasta. 1-1-tasapeliin päättyneessä ottelussa Bayer Leverkusenia vastaan miehelle tilastoitiinkin huimat 115 pallokontaktia.

– Minä nautin keskikentällä pelaamisesta valtavasti, Lahm iloitsee SportBildin jutussa.

Kokeneen pelimiehen hyvät otteet keskikentällä ovatkin jo alkaneet nostattaa spekulaatioita siitä, tulisiko Lahmin pelata samalla pelipaikalla myös maajoukkueessa. Kenties tähän saadaan jo vastaus viikonvaihteen MM-karsintaotteluiden myötä.

loading comments...