Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Alkukauden top 5-hyökkääjät

Kirjoittaja: — 09/10/2013

Pelipaikkarankingiemme päätteeksi on aika perehtyä alkukauden kuumimpiin kärkimiehiin. Pelaajiin, joista kirjoitetaan otsikoita kaikkein suurimmilla painokirjaimilla. Näillä miehillä on varaa muutaman kerran epäonnistuakin, mutta silti heidät voidaan verhoilla ottelun jälkeen sankarinviittaan, jos vain maalijyvä löytyy tärkeän ottelun kriittisimmällä hetkellä. Mutta ihan pienellä teholukemalla ei tähän kategoriaan ylletä.

5) Anthony Modeste, 1899 TSG Hoffenheim

Hoffenheimin kykyjenetsijät ansaitsevat kunnon hatunnoston Anthony Modesten hankinnasta. 25-vuotias ranskalainen pelasi viimeksi poissa parrasvaloista SC Bastian joukkueessa ja hänet tuotiin Etelä-Saksaan kevyellä kolmen miljoonan euron siirtosummalla. Tähän asti nähdyn perusteella summaa voi pitää pilkkahintana. 20 maalia kahdeksassa ottelussa on komea saavutus Hoffenheimin joukkueelta. Kuusi maalia rynninyt ketterä ranskalainen on kuudella osumallaan seuran sisäisen maalipörssin kärjessä.

4) Stefan Kießling, Bayer Leverkusen

Viime kauden maalikunkun tehot ovat tallella. Tämän kauden saldo on toistaiseksi viisi maalia eli Kießling on vain maalin päässä maalipörssin kärkipaikasta. Hänen avauksen paikkaansa ei uhkaa mikään ja paineetkin pysyvät kurissa huippuvireisen Sydney Samin jakaessa maalintekovastuuta. Tämänkin kauden maalilukemat tulevat luultavasti nousemaan korkeiksi, mutta maajoukkuekutsua ei Joachim Löwiltä siitä huolimatta kuulu.

3) Robert Lewandowski, Borussia Dortmund

46 maalia Dortmundille kahden edelliskauden aikana pyssyttänyt Lewandowski on uutenakin syksynä hyvässä vauhdissa, sillä hän jakaa neljän muun pelaajan kanssa maalipörssin kärkipaikan kuudella tehdyllä maalillaan. Lisäksi 25-vuotias puolalainen on tehnyt neljään maaliin esityöhön. Yhteistyö muiden Dortmundin hyökkäyspään luovien nerojen kanssa toimii kuin unelma. Lewandowskin siirtymisestä Bayerniin liikkuu kuitenkin jo vahvoja huhuja. Mikäli siirto tammikuussa varmistuu, nähtäväksi jää, kuinka se vaikuttaa Lewandowskin peliaikaan ja -esityksiin. Erikoista Lewandowskin kaudessa on koko Dortmundin joukkueen tapaan se, että vieraskentällä tehot ovat olleet tyystin kateissa.

2) Kevin Volland, 1899 TSG Hoffenheim

Hoffenheimin hyökkäyskaluston toinen supermies on Saksan alle 21-vuotiaiden maajoukkuekapteeni Kevin Volland. Vollandin peliäly on maaginen ja hän on löytänyt mahtipasseillaan Anthony Modesten ilta toisensa jälkeen. Siinä ohessa Volland on itsekin tehtaillut viisi osumaa. Varsinaisen läpimurtonsa Volland teki liigassa jo viime kaudella ollessaan vain 20-vuotias, mutta nyt hän on noussut jo koko sarjan tähtikaartiin eikä A-maajoukkuedebyyttiäkään varmasti enää kauaa tarvitse odotella. On hieman makuasia, kuuluuko Volland hyökkääjien vai keskikenttämiesten kategoriaan, mutta hyvin usein hän nousee tutkaparinsa Modesten rinnalle hyökkäyksen ylimpään kärkeen.

1) Max Kruse, Borussia Mönchengladbach

Alkukauden ylivoimaisesti kuumin kärkimies on ollut Max Kruse, jonka Mönchengladbach hankki täksi kaudeksi SC Freiburgista 2,5 miljoonan euron siirtosummalla. Kruse on tehnyt viisi ja syöttänyt viisi Gladbachin kaikkiaan 19 täysosumasta. Maalinteko on painottunut vahvasti kotipeleihin, mutta joka tapauksessa Kruse on ollut lähes kaikissa peleissään kentän näkyvimpiä hahmoja ja samalla koko sarjan parhaita pelaajia. A-maajoukkueessa 25-vuotias pelimies debytoi vasta toukokuun lopussa, mutta Mario Gomezin ja Miroslav Klosen ollessa loukkaantuneina lokakuun karsintapeleissä aloituspaikka langennee Kruselle. Mies onkin jo vahva ehdokas myös tulevan kesän MM-kisajoukkueeseen.

loading comments...