Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Ennakko: AS Monaco – Bayer Leverkusen

Kirjoittaja: — 16/09/2014

Bayer Leverkusen aloittaa Mestarien liigan urakkansa AS Monacon vieraana. Dmitry Rybolovlevin ranskalaisseuraan sijoittamien miljoonien avittamana Monaco tekee paluun Euroopan arvostetuimpaan kilpailuun lähes kymmenen vuoden tauon jälkeen. Bayer on ollut mukana lohkovaiheessa kolme kertaa edellisen neljän kauden aikana. Ennakkoon tasaisen lohkon kaksi muuta joukkuetta ovat Pietarin Zenit ja Benfica.

Poissaolot

AS Monaco

Aymen Abdennour (loukkaantuminen)

Leverkusen

Kyriakos Papadopoulos (loukkaantuminen)
Simon Rofles (loukkaantuminen)
Julian Brandt (loukkaantuminen)

Edelliset ottelut

AS Monaco

Lyon – AS Monaco 2-1 (Ligue 1)
AS Monaco – Lille 1-1 (Ligue 1)
Nantes – AS Monaco 0-1 (Ligue 1)

Bayer Leverkusen

Bayer Leverkusen – Werder Bremen 3-3 (1. Bundesliga)
Bayer Leverkusen – Hertha Berlin 4-2 (1. Bundesliga)
Bayer Leverkusen – FC Kööpenhamina 4-0 (UCL-karsinta)

Arvio

Leverkusen on aloittanut kautensa melkoisella ryminällä. Roger Schmidtin luotsaama ryhmä pitää hallussaan Bundesligan piikkipaikkaa ja se on kaikissa kilpailuissa iskenyt kuudessa ottelussa yhteensä 22 maalia.

Tilastollisesti räväkän alkukauden taakse kätkeytyy myös joitakin pelillisiä huolia. Esimerkiksi viikonlopun Werder Bremen -ottelussa joukkueen puolustus oli ajoittain pahasti ulapalla. AS Monaco on vielä pykälää kovempi vastus, jolta löytyy ratkaisuvoimaisia pelaajia.

ß

Lääketehtaan porukan hyökkäyspeli on kuitenkin toiminut. Seurantaan kannattaa ottaa jo viime kaudella HSV:ssa loistanut turkkilainen Hakan Çalhanoğlu sekä hyvässä vireessä olevat Karim Bellarabi ja etelä-korealainen Heung-Min Son. Kun Leverkusenista puhutaan, niin ei pidä unohtaa konkarihyökkääjä Stefan Kießlingia, joka on iskenyt kauden kuudessa ottelussa yhdeksän maalia.

AS Monacon alkukausi on ollut paljon vaikeampi. Joukkuetta kaksi vuotta rakentanut Claudio Ranieri sai kenkää kesällä ja tilalle palkattiin verratten kokematon Leonardo Jardim Sporting Lissabonista. Lusitaanin alaisuudessa Monaco on kerännyt ensimmäisestä viidestä ottelustaan vain neljä pistettä, ja sen voittotili kotikentällä on vielä avaamatta. Seuran tilannetta ei auttanut se, että James Rordíguez ja Radamel Falcao vaihtoivat maisemaa.

Ranskalaisseuralla ei kuitenkaan ole pulaa hyvistä pelaajista. Etenkin Jérémy Toulalanin, Geoffrey Kondogbian ja João Moutinhon miehittämä keskikenttä on laadukas, Kärjessä Bayerille ongelmia aiheuttaa tuttu mies: Dimitar Berbatov. Bulgaari pelasi Leverkusenissa vuosina 2001-2006 iskien joukkueelle 69 maalia.

Joukkueiden nykyvireiden perusteella tasapainoisempi Leverkusen on tässä ottelussa suosikki. Toisaalta kotijoukkueelta löytyy pelaajia, jotka pystyvät kääntämään ottelun omalla henkilökohtaisella panoksellaan. Lähtökohtaisesti voi olettaa, että paikkoja tullaan näkemään runsaansti kummassakin päässä.

ß
tefan Kießlingin
Stefan Kießlingin
Stefan Kießlingin
Stefan Kießlingin

 

loading comments...