Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Ennakko: Bayern München – Bayer Leverkusen

Kirjoittaja: — 06/12/2014

Bundesligan kierroksen helmi pelataan lauantai-iltana Allianz-Arenalla, kun sarjakärki Bayern München isännöi sarjakolmosena olevaa Bayer Leverkusenia. Ottelu alkaa klo 19:30

Poissaolot

Bayern München

Tom Starke (loukkaantuminen)
Thiago Alcântara (loukkaantuminen)
Javi Martínez (loukkaantuminen)
Philipp Lahm (loukkaantuminen)
David Alaba (loukkaantuminen)
Holger Badstuber (loukkaantuminen)
Claudio Pizarro (loukkaantuminen)
Pepe Reina (loukkaantuminen, epävarma)

Bayer Leverkusen

Kyriakos Papadopoulos (loukkaantuminen)
Giulio Donati (loukkaantuminen)
Stefan Reinartz (loukkaantuminen)

Edelliset ottelut

Bayern München

Hertha Berlin – Bayern München 0-1 (Bundesliga)
Manchester City – Bayern München 3-2 (Mestarien liiga)
Bayern München – Hoffenheim 4-0 (Bundesliga)

Bayer Leverkusen

Bayer Leverkusen – 1.FC Köln 5-1 (Bundesliga)
Bayer Leverkusen – AS Monaco 0-1 (Mestarien liiga)
Hannover – Bayer Leverkusen 1-3 (Bundesliga)

Edellinen keskinäinen ottelu

15-03-2014 Bayern München – Bayer Leverkusen 2-1 (Bundesliga)

Arvio

Bayern München on toistaiseksi Bundesligassa onnistunut välttämään sudenkuopat. Joukkue on kärjessä edelleen ilman tappiota, ja Allianz-Arenalla se on voittanut tällä kaudella jokaisen pelinsä. Ottelun ennakkosuosikista ei siis ole mitään epäselvyyttä.

Leverkusen tulee kuitenkin varmasti tarjoamaan hyvän vastuksen Pep Guardiolan miehistölle. Joukkue on tällä kaudella pystynyt lähes ottelussa kuin ottelussa luomaan mojovan tukun maalipaikkoja. Tuloksellisesti joukkueen syksy ei ole sujunut täydellisesti, mutta se on silti sarjassa tukevasti kolmantena, ja Mestareiden liigassa sillä on jatkopaikka omissa käsissään.

Vaikka Roger Schmidtin suojatit ovat kunnostautuneet maalipaikkojen tuhlailussa, ovat verkot heiluneet mukavaan tahtiin. Liigassa se on tehnyt jo 25 maalia. Heung-Min Son ja Karim Bellarabi ovat suorastaan loistaneet, ja myös Hakan Çalhanoğlu on viime aikoina ollut hyvässä vireessä. Unohtamatta tietenkään aina vaarallista Stefan Kießlingia. Viime kierroksen 5-1-voitossa vartissa 2+1 tehot tehtaillut Josip Drmić tuo vierailijoille tarvittaessa maalintekovoimaa vaihdosta käsin.

Bayernille tilanne on sikäli Bundesligassa uusi, että se ei ole vielä kohdannut vastaavaa laadukasta ja dynaamista hyökkäyskalustoa, mikä Leverkusenilla on käytettävissään. Toki on siinä ja siinä, voidaanko tämän kauden Dortmundin hyökkäyskaaderi edellämainitun kaltaiseksi laskea. Keltamustia vastaan Bayern ei tosiaankaan päässyt helpolla.

On toisaalta hyvin todennäköistä, että kotijoukkue pystyy pallonhallintapelillään nollaamaan Leverkusenin pyristelyt. Vierailijoiden puolustus on pelannut tällä kaudella varsin ailahtelevaisesti, joten ns. normipäivän sattuessa Bayern kyllä tehtailee tarvittavat maalit.

loading comments...