Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Ennakko: Bayer Leverkusen – FK Zenit Pietari

Kirjoittaja: — 22/10/2014

Ensimmäisten kierrosten perusteella Mestarien liigan C-Lohkossa tullaan taistelemaan jatkopaikoista hamaan loppuun. Avauskierroksella Bayer Leverkusen hävisi AS Monacolle vieraissa, mutta edellisessä ottelussa joukkue päihitti Benfican. Nyt Roger Schmidtin suojatit kohtaavat BayArenalla lohkoa johtavan Pietarin Zenitin.

Poissaolot

Bayer Leverkusen

Simon Rofles (loukkaantuminen)
Gonzalo Castro (loukkaantuminen)

FK Zenit Pietari

Oleg Shatov (epävarma)

Edelliset ottelut

Bayer Leverkusen
VfB Stuttgart – Bayer Leverkusen 3-3 (Bundesliga)
Bayer Leverkusen – SC Paderborn 2-2 (Bundesliga)
Bayer Leverkusen – SL Benfica 3-1 (Mestarien liiga)

FK Zenit Pietari
Krasnodar – Zenit 2-2 (Venäjän liiga)
Zenit – AS Monaco 0-0 (Mestarien liiga)
Zenit – Spartak Moskova 1-1 (Venäjän liiga)

Edellinen keskinäinen kohtaaminen
10.4.2008 Bayer Leverkusen – Zenit 1-0 (UEFA-cupin puolivälierä)
3.4.2008 Zenit – Bayer Leverkusen 4-1 (UEFA-cupin puolivälierä)

Arvio

Zenitin alkukausi on ollut vahva Mestarien liigan lisäksi myös Venäjällä. Joukkue johtaa sarjaa, eikä se ole vielä hävinnyt otteluakaan. Maaliero on kahdeksan kierroksen jälkeen vakuuttava 28-6. Tosin pietarilaiset ovat pelanneet tasan kolme viimeisintä kilpailullista otteluaan.

Valmentaja André Villas-Boasilla on tunnetusti käytössään varsin vahva materiaali. Axel Witsel ja Hulk ovat joukkueen kirkkaimmat tähdet, mutta kokoonpano on kauttaaltaan täynnä suurissa ympyröissä kyntensä näyttäneitä pelaajia.

Aiempina vuosina on ollut puhetta, että joukkueeseen on ostettu isolla rahalla pelaajia, mutta yhtenäisyys on puuttunut. Nykyinen ryhmä on kuitenkin tasapainoinen kokonaisuus. Laatua löytyy jokaiselle pelipaikalla, ja ikärakenne on hyvä.

Witselin, Javi Garcían ja Viktor Fayzulinin muodostama keskikenttä lienee hieman tasapainoisempi kuin Leverkusenin vastaava, mutta toisaalta joukkueen piikistä ei löydy samanlaista tekijämiestä kuin Stefan Kießling. Olkoonkin, että Salomón Rondón on osunut Venäjän liigassa jo seitsemän kertaa.

Kotijoukkueen esitykset ovat olleet koko syksyn melko ailahtelevaisia. Hyvää ottelua saattaa seurata aneeminen tappio. Loistavaa ensimmäistä jaksoa saattaa seurata katastrofaalinen toinen puoliaika. Kokonaisuutena Roger Schmidtin miehistön alkukausi on kuitenkin ollut lupauksia herättävä.

Etenkin Leverkusenin hyökkäyspeli on toiminut. Joukkue on iskenyt kaikissa kilpailuissa 13 ottelussa 33 maalia. Karim Bellarabi, Heung-Min Son, Hakan Çalhanoğlu ja Stefan Kießling muodostavat erittäin vaarallisen hyökkäävän nelikon. Etenkin Bellarabin panos on ollut merkittävä. Saksan maajoukkueeseenkin noussut laitakiituri kannattaa pistää tarkkailuun.

Ottelu voi kääntyä kumpaan suuntaan tahansa.. Leverkusen on ennakkosuosikki, ja sillä on kotietu, mutta vastus lienee lohkon haastavin. Mikäli alkukauden ennusmerkit pitävät paikkansa, ainakin maaleja tullaan näkemään.

loading comments...