Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Ennakko: Galatasaray – Borussia Dortmund

Kirjoittaja: — 22/10/2014

Jürgen Klopp ei ole saanut Borussia Dortmundin peliä rullamaan Bundesligassa, mutta Mestarien liigassa joukkue on voittanut kummatkin pelinsä. Nyt Keltamustat joutuvat todelliseen koitokseen, kun se kohtaa Galatasarayn Istanbulissa.

Poissaolot

Galatasaray

Aydın Yılmaz (loukkaantuminen)

Borussia Dortmund

Jakub  Błaszczykowski (loukkaantuminen)
Nuri Şahin (loukkaantuminen)
Marcel Schmelzer (loukkaantuminen)
Erik Durm (loukkaantuminen)
Oliver Kirch (loukkaantuminen)

Edelliset ottelut

Galatasaray
Galatasaray – Fenerbahce 2-1 (Turkin liiga)
Eskişehirspor – Galatasaray 1-2 (Turkin liiga)
Arsenal – Galatasaray 4-1 (Mestarien liiga)

Borussia Dortmund
1. FC Köln – Borussia Dortmund 2-1 (Bundesliga)
Borussia Dortmund – HSV 0-1 (Bundesliga)
Anderlecht – Borussia Dortmund 0-3 (Mestarien liiga)

Edellinen keskinäinen kohtaaminen

9.3.2000 Borussia Dortmund – Galatasaray (UEFA-cup)

Arvio

Galatasarayn olisi jo melkein voitettava tämä ottelu, mikäli jatkopaikka kiinnostaa. Joukkue jäi ensimmäisessä ottelussaan kotonaan tasapeliin Anderlechtin kanssa, ja edellisellä kierroksella Arsenal rökitti turkkilaiset Emiratesilla.

Turkin liigassa Galatasaray on toisena. Cesare Prandellin suojatit ovat voittaneet kuudesta ottelusta neljä. Viikonloppuna joukkue otti tärkeän päänahan Fenerbahcesta Wesley Sneijderin kahdella upealla pommilla.

Prandelli korvasi Roberto Manchinin kesällä, mutta peli ei ole ainakaan vielä olennaisesti parantunut valmentajavaihdoksen myötä. Tämän iltainen ottelu toimii suunnannäyttäjänä Prandellin ja Galatasarayn tulevaisuuden suhteen.

Joukkueen runko on pysynyt pitkälti samana kuin viime vuosina. Materiaalin pitäisi siis riittää yllätyksiin. Viime kaudella turkkilaiset jättivät Juventuksen lohkoonsa. Sneijderin lisäksi hyökkäyksestä löytyy mm. reilusti toistasataa maalia Turkissa paukuttanut Burak Yılmaz. Burak teki joukkueensa maalit Arsenalia ja Anderlechtia vastaan. Toissakaudella 29-vuotias turkkilainen pommitti Mestarien liigassa peräti kahdeksan osumaa.

Galatasarayn avauskokoonpano koostuneekin kokeneista ketuista. Sieltä löytyy Turkin, Brasilian, Uruguayn ja Kamerunin maajoukkuemiestä. Maalivahti Fernando Muslera ja keskikenttämies Felipe Melo lienevät Sneijderin ohella tunnetuimmat nimet. Turkkilaisten on kuitenkin onnistuttava joukkueena, mikäli se haluaa voittaa.

Tosin nyt jos koskaan Galatasaraylla on sauma kiusata Dortmundia. Saksalaiset eivät ole Bundesligassa voittaneet sitten syyskuun alun. Suurin syy heikkoon vireeseen on toki ollut useat loukkaantumiset. Viikonloppuna Henrikh Mkhitaryan, Marco Reus ja İlkay Gündoğan palasivat tositoimiin, mutta joukkue hävisi silti. Voikin olla, että menee hetki ennen kuin Dortmundin peli alkaa rullaamaan viime kausilta tutulla tavalla myös Bundesligassa.

– Viime aikaisesta vireestämme on puhuttu paljon. On väitetty, että pelaamme hyvin Bundesligassa ja huonosti Mestarien liigassa. Eniten odotan, että saisimme puolustuspelin kuntoon, Jürgen Klopp kertoi lehdistötilaisuudessa

– Kohotin ääntäni pelaajilleni, ja annoin heille paljon kritiikkiä Köln-ottelun jälkeen. Kun alamme puolustamaan hyvin, alamme taas pelaamaan hyvin

Tosin puolustuksen lisäksi myös hyökkäyspeli on takkuillut. Robert Lewandowskin paikkaaminen ei ole helppoa. Ciro Immobile ei ole vielä täyttänyt miehen saappaita, ja voikin olla, että Adrián Ramos on avauskokoonpanossa illalla.

Vauhdikas ottelu on ainakin luvassa. Materiaaliltaan Dortmund on parempi, mutta Istanbul on ikävä paikka vierailla. Saa nähdä motivoiko Mestarien liiga-hymni Kloppin miehistön taas pelaamaan tasollaan. Jos näin käy, pisteet matkaavat Saksaan.

loading comments...