Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Ennakko: Borussia Dortmund – Galatasaray

Kirjoittaja: — 04/11/2014

Bundesligassa Borussia Dortmundin tilanne on surullinen, mutta Mestarien liigassa joukkueella on mahdollisuus varmistaa jatkopaikka. Joukkue isännöi Singal Iduna Parkilla tiistai-iltana Galatasarayta, jolla on toistaiseksi kasassa vain yksi piste.

Poissaolot

Borussia Dortmund
Mats Hummels (loukkaantuminen)
Nuri Şahin (loukkaantuminen)
Oliver Kirch (epävarma)
Marcel Schmelzer (epävarma)
Jakub Błaszczykowski (epävarma)

Galatasaray
Aydın Yılmaz (loukkaantuminen)
Felipe Melo (epävarma)

Edelliset ottelut

Borussia Dortmund
Bayern München – Borussia Dortmund 2-1 (Bundesliga)
St.Pauli – Borussia Dortmund 0-3 (Saksan cup)
Borussia Dortmund – Hannover 96 0-1 (Bundesliga)

Galatasaray
Galatasaray – Kasimpasa 2-1 (Turkin liiga)
Basaksehir – Galatasaray 4-0 (Turkin liiga)
Galatasaray – Borussia Dortmund 0-4 (Mestarien liiga)

Edellinen keskinäinen ottelu
22-10-2014 Galatasaray – Borussia Dortmund 0-4 (Mestarien liiga)

Arvio

Dortmund on selkeä suosikki. Jos Galatasaray hävisi saksalaisille Istanbulissa 0-4 todella sekavan esityksen päätteeksi, mitä joukkueelta uskaltaa odottaa vieraskentällä? Selvää on, että turkkilaiset tarvitsevat kipeästi pisteitä pitääkseen haaveita jatkopaikasta yllä, mutta vuori tuntuu turhan isolta kiivettäväksi.

Päävalmentaja Cesare Prandellin syksy Galatasarayn peräsimessä ei ole mennyt nappiin. Tappiota Dortmundille seurasi häviö liigassa Basaksehirille samoin numeroin. Prandellin tulevaisuus turkkilaisjätin käskyttäjänä onkin vaakalaudalla.

Kuten kahden viikon takaisessa ennakossa ynnättiin, ei joukkueen materiaaliassa ole mitään vikaa. Jos Wesley Sneijder, Burak Yılmaz ja kumppanit sattuvat pelipäälle, saattaa Galatasaray kiusata Dortmundia. Jos kotijoukkueen maalinteko tökkii, turkkilaiset saattavat päästä pisteille. Nämä kaksi isoa “jossia” ovat Galatasarayn ohkainen oljenkorsi.

Dortmundin tilanne liigassa on mikä on. Se ei ole aiemminkaan estänyt pelaamasta hyvin Euroopassa. Toisaalta tilanne lohkossa on turvallinen, eikä joukkue ole Mestarien liigassa ollut tällä kaudella vielä vastaavassa tilanteessa; kotiottelussa selkeänä ennakkosuosikkina. Tälläiset ennalta hieman helpommat ottelut ovat koituneet Jürgen Kloppin miehistön kompastuskiveksi Bundesligassa.

Voi tietty olla, että tiistaina kentällä nähdään aneeminen ja mielikuvitukseton Dortmund. Silti on jotenkin vaikea kuvitella, että Galatasaray ottaisi ottelusta pistetettäkään. Bundesliiga.com suosittelee Dortmundin nihkeästä sarjasijoituksesta huolimatta jättämään yllätyshakuiset kupongit laittamatta.

loading comments...