Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Ennakko: Arsenal – Borussia Dortmund

Kirjoittaja: — 26/11/2014

Kotimaassa ei hyvin pyyhi, mutta Mestarien liigassa Borussia Dortmund on ollut huippuiskussa. Joukkue varmisti jo jatkopaikkansa, ja nyt sillä on Lontoossa mahdollisuus varmistaa lohkovoitto Arsenalin vieraana.

Poissaolot

Arsenal

Mathieu Debuchy (loukkaantuminen)
Laurent Koscielny (loukkaantuminen)
Mesut Özil (loukkaantuminen)
David Ospina (loukkaantuminen)
Jack Wilshere (loukkaantuminen)
Theo Walcott (loukkaantuminen)
Wojciech Szczęsny (loukkaantuminen)
Danny Welbeck (loukkaantuminen, epävarma)

Borussia Dortmund

Marco Reus (loukkaantuminen)
Mats Hummels (loukkaantuminen)
Sven Bender (loukkaantuminen)
Nuri Şahin (loukkaantuminen)
Sokratis Papastathopoulos (loukkaantuminen)
Jakub Błaszczykowski (loukkaantuminen, epävarma)
Oliver Kirch (loukkaantuminen, epävarma)

Edelliseet ottelut

Arsenal

Arsenal – Manchester United 1-2 (Valioliiga)
Swansea – Arsenal 2-1 (Valioliiga)
Arsenal – Anderlecht 3-3 (Mestarien liiga)

Borussia Dortmund

SC Paderborn – Borussia Dortmund 2-2 (Bundesliga)
Borussia Dortmund – Borussia Mönchengladbach 1-0 (Bundesliga)
Borussia Dortmund – Galatasaray 4-1 (Mestarien liiga)

Edellinen keskinäinen ottelu

16-9-2014 Borussia Dortmund – Arsenal 2-0

Arvio

Jürgen Kloppin suojatit ovat voittaneet kaikki neljä Mestarien liigan otteluaan maalierolla 13-1. Arsenal on seitsemässä pisteessä, eikä se ole vielä varmistanut jatkopaikkaansa, mutta tasapeli illalla riittää sille. Lohkovoitto vaatisi sitten jo pientä ihmettä.

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Saksassa Borussia Dortmund pelasi yhden kauden parhaista peleistään. Arsenal jäi jalkoihin maalein 2-0.

Tykkimiesten tilanne on tällä hetkellä melko surullinen. Arsenal on Valioliigassa vasta kahdeksantena, avainpelaajia on loukkaantuneena, eikä joukkue pysty pallonhallinnastaan huolimatta luomaan tarpeeksi maalipaikkoja. Kannattajat alkavat olla käärmeissään, eikä Arséne Wenger ole luultavasti kertaakaan lähes 20-vuotisen Arsenal-uransa aikana saanut niin paljon kritiikkiä kuin nyt.

Potentiaalia joukkueessa tietty on. Hyviä pelaajia löytyy, mutta otteet ovat aivan liian epätasaisia. Yksittäisistä pelaajista vaarallisin on ollut mainion syksyn pelannut Alexis Sánchez, joka pystyy tarvittaessa ratkaisemaan ottelun yksinään. Danny Welbeck, Alex Oxlade-Chamberlain, Aaron Ramsey ja Santi Cazorla puolestaan edustavat sitä ailahtelevaisempaa osastoa. Jos hyvä päivä sattuu kohdille, kuka tahansa edellämainituista voi nousta ratkaisijaksi. Tällä kaudella hyvät päivät ovat olleet harvinaisempia.

Arsenalin hyökkäyskalustosta puuttuu poissaolojen vuoksi isoja nimiä, eikä tilannetta helpota se, että juuri kuntoutunutta Oliver Giroudia ei ole rekisteröity joukkueen Mestarien liiga -miehistöön. Huolta joukkueelle aiheuttaa myös se, että maalivahdeista  Wojciech Szczęsny ja David Ospina ovat kummatkin sivussa.

Borussia Dortmund on varsin vastaavanlaisessa tilanteessa, joskin kotimaansa sarjassa Kloppin suojateilla menee vielä Arsenaliakin heikommin. Joukkue on vajonnut jo putoamisviivan alapuolelle. Keltamustat on kuitenkin esiintynyt edukseen huonoista tuloksista huolimatta, ja Mestarien liigassa Dortmund on ollut mykistävän hyvä.

Viikonlopun ottelussa Paderbornia vastaan Dortmund koki kovan kolauksen, kun Marco Reus loukkaantui. Alkukausi näytti, että mies ei ole korvattavissa. Shinji Kagawa tuo jonkun verran luovuutta ja taitoa joukkueen hyökkäyspeliin, mutta muuten tällä saralla Dortmund on ollut riippuvainen Reusista.

Sokratis Papastathopoulos ja Mats Hummels puuttuvat loukkaantumisten vuoksi joukkueen takalinjoilta. Dortmundin puolustus ei ole tänä syksynä ollut täysikuntoisenakaan entisensä, mutta merkittävät poissaolot eivät ainakaan tilannetta helpota.

Arsenal tykkää etenkin kotonaan pitää palloa hallussaan. Se on useimmiten sopinut Kloppin Dortmundille. Piilisiköhän tässä mittelön ratkaisu?

Päällimmäinen tunne ottelua ennakoidessa on se, että näiden kahden hienon seuran välinen kohtaaminen Mestarien liigassa voisi olla lähtökohdiltaan yksi Euroopan mielenkiintoisimpia otteluita, mutta nyt ennakkoasetelmat jäävät vähän vaisuiksi. Kyseessä on kuitenkin kaksi niin tasokasta joukkuetta, että illalla saatetaan silti nähdä viihdyttävä kamppailu.

Dortmund on terävämpi vastaiskuissaan, ja se riittää tänään voittoon.

loading comments...