Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Dortmund alistui Arsenalin vieraana

Kirjoittaja: — 26/11/2014

Jatkopaikkansa jo varmistanut Borussia Dortmund kärsi Mestarien liigassa ensimmäisen tappionsa, kun Arsenal päihitti Jürgen Kloppin suojatit Lontoossa maalein 2-0.

Ottelun avausosumaa ei tarvinnut kauaa odotella. Arsenal pyöritteli peliä rangaistusalueen kulmalla, ja pallo ajautui Yaya Sanogon näppärän kikkailun seurauksena Santi Cazorlalle, joka löysi syötöllään Sanogon uudestaan. Ranskalainen viimeisteli Roman Weidenfellerin jalkojen välistä numeroiksi 1-0.

Ensimmäinen puoliaika oli kokonaisuudessaan varsin tasainen. Huippupaikoilla ei mässäilty, ja kummatkin joukkueet puolustivat hyvin. Näppärät ja vauhdikkaat hyökkäykset tössäsivät useimmiten viimeistään rangaistusalueen tuntumassa.

Ensimmäisen puoliskon paras paikka siunaantui Dortmundille. Łukasz Piszczek tiputti pitkän keskityksen Henrikh Mkhitaryanille, joka ei kuitenkaan onnistunut ohittamaan Arsenal-vahti Emiliano Martínezia.

Dortmundin motivaatio tuntui jääneen pukukoppiin. Toisen jakson alussa Weidenfeller sai vaivoin torjuttua alakulmasta pirteästi pelanneen Cazorlan laukauksen. Hetkeä myöhemmin Alex Oxlade-Chamberlain pommitti voimalla ylärimaan.

Lopulta ilmassa roikkunut 2-0-osuma syntyi. Cazorla levitti laitaan Alexis Sánchezille, joka siirsi pallon oikealle jalalleen ja sijoitti upeasti takakulmaan noin 25 metristä.

Maalin jälkeen ottelu rauhoittui puolin ja toisin. Dortmund yritykset jäivät vaisuiksi, eikä Arsenalkaan enää pelannut samalla höngällä kuin aiemmin.

Tappion myötä Dortmundilla on vielä häviöllä mahdollisuus sössiä lohkovoittonsa viimeisellä kierroksella kotonaan Anderlechtia vastaan. Arsenal varmisti voitolla jatkopaikkansa, ja se kohtaa viimeisellä kierroksella Galatasarayn.

Toimittajan sana

Dortmund ei oikein saanut otteluun samaa latausta kuin Arsenal. Ei joukkue varsinaisesti huonosti pelannut, mutta tilanteiden luominen oli taas melkoista tervanjuontia. Joukkue kaipasi kipeästi Marco Reusia.

Toisaalta ottelu oli melko merkityksetön Dortmundille, ja Arsenal on kuitenkin tämän kautisesta ilmestään huolimatta hyvä joukkue. Etenkin kotonaan. Jälkipolville ottelusta ei kuitenkaan Keltamustien näökulmasta kerrottavaa jäänyt.

Mestarien liiga keskiviikkona

Zenit – Benfica 1-0 (0-0)
1-0 Danny (79.)

Anderlecht – Galatasaray 2-0 (1-0)
1-0 Chancel Mbemba (44.)
2-0 Chancel Mbemba (86.)

Arsenal – Borussia Dortmund 2-0 (1-0)
1-0 Yaya Sanogo (2.)
2-0 Alexis Sánchez (57.)

Atlético Madrid – Olympiakos 4-0 (2-0)
1-0 Raúl García (9.)
2-0 Mario Mandzukic (38.)
3-0 Mario Mandzukic (62.)
4-0 Mario Mandzukic (65.)

Basel – Real Madrid 0-1 (0-1)
0-1 Cristiano Ronaldo (35.)

Bayer Leverkusen – Monaco 0-1 (0-0)
0-1 Lucas Ocampos (72.)

Ludogorets – Liverpool 2-2 (1-2)
1-0 Dani Abalo (3.)
1-1 Rickie Lambert (8.)
1-2 Raheem Sterling (37.)
2-2 Georgi Terziev (88.)

Malmö – Juventus 0-2 (0-0)
0-1 Fernando Llorente (49.)
0-2 Carlos Tévez (88.)

loading comments...