Dortmund jatkoon rima väpättäen

Kirjoittaja: — 11/12/2013

Borussia Dortmund-fanit saivat seurata ottelua Marseillessa rystyset valkoisina, mutta lopulta joukkue taisteli kynsin ja hampain tiensä jatkoon. Dortmundin vierasvoitto kirjattiin maalein 1-2 ja se riitti jatkoon, vaikka Napoli voittikin samaan aikaan Arsenalin maalein 2-0. Viime kauden finalistin sankariksi nousi Kevin Großkreutz.

Dortmundin avauksessa nähtiin topparina 18-vuotias Marian Sarr, jolle ottelu oli ylipäätään ensimmäinen Dortmundin ykkösjoukkueen pelaavassa kokoonpanossa. Vieraiden johtomaalia ei tarvinnut odottaa kauaa. Robert Lewandowski rankaisi ranskalaisjoukkuetta jo neljännellä minuutilla, mutta vastauskin saatiin jo kymmenen minuuttia myöhemmin Souleymane Diawaran onnistuttua maalinteossa.

Dortmundin voittohaaveet saivat lisää pontta, kun Marseille-hyökkääjä Dimitri Payet’lle vilautettiin keltaista korttia kaksi kertaa kolmen minuutin sisällä. Ratkaisu oli raju, sillä molemmissa tilanteissa kontakti oli minimaalisen hento. Ylivoimalla pelatessaan Dortmund vyörytti ja vyörytti, mutta palloa ei saatu maaliin asti. Herätys sen sijaan tuli 20 minuuttia ennen loppua, kun uutinen Napolin johtomaalista kantautui Ranskaan. Nyt Dortmundin oli pakko voittaa!

Dortmund satsasi nyt kaiken hyökkäykseen ja onnistui kuin onnistuikin tekemään kauden pelastavan maalin. Julian Schieber alusti tekopaikan Kevin Großkreutzille, joka vapautti ennakkosuosikin paineistaan. Dortmund, Napoli ja Arsenal päätyivät kaikki tasapisteisiin, mutta Napoli veti joukosta lyhimmän korren keskinäisten ottelujen vertailussa.