Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Schalke selviytyi ratkaisupelistään tuomarien avustuksella

Kirjoittaja: — 11/12/2013

Schalke 04 onnistui pakkovoiton metsästyksessään ja kaatoi kotikentällään FC Baselin maalein 2-0. Kotijoukkueen kannalta suotuisat erotuomariratkaisut helpottivat saksalaisten matkaa jatkoon kohti Mestarien liigan pudotuspelejä.

Schalke pääsi jo puolen tunnin pelin jälkeen miesylivoimalle, kun Baselin toppari Ivan Ivanov sai erotuomarilta suoran punaisen kortin. Ivanov kyllä repi Ádám Szalain käsivarresta nurin, mutta unkarilainen ei ollut vielä yksin läpi, joten valtaosa tuomareista olisi luultavasti tyytynyt varoitukseen.

Avausjaksolla Schalke ei vielä onnistunut ylivoimaansa hyödyntämään, mutta toisella puoliajalla maalihanat aukesivat. Johtoon isännät vei Mestarien liigan erikoismies Julian Draxler, joka keilasi pallon siististi alanurkkaan Jefferson Farfánin keskityksestä. Tämä ei sveitsiläisiä vielä suuremmin järkyttänyt, mutta lopullisesti vieraiden konsepti hajosi Schalken toiseen maaliin.

“Kuninkaansiniset” tekivät toisen osumansa Farfánin vapaapotkusta, johon Baselin paitsioansa hyvin reagoi. Yhtä terävä ei kuitenkaan ollut avustava erotuomari, jolta jäi päivänselvä paitsio liputtamatta. Tilanteessa oli paitsiossa peräti neljä Schalken pelaajaa, joista hölmistynyt Joel Matip sai kunnian laittaa pallon kaikessa rauhassa maaliin. Schalkelaiset eivät aluksi edes tuulettaneet, sillä niin häkeltyneitä molemmat joukkueet olivat tilanteesta.

Tästä Basel ei enää toipunut, ja vierasjoukkue pääsikin ottelutilastoihin enää turhautumisesta aiheutuneiden varoitusten myötä. Farfán jakeli namupassejaan vielä vaikka kuinka moneen lisämaaliin, mutta Szalaille ja kumppaneille ei tarjoilu kelvannut. Vielä viimeisellä kymmenminuuttisella ottelun hahmo Farfán oli itse lähellä maalintekoa. Ensin Baselin mainio maalivahti Yann Sommer torjui upeasti perulaisen vaparin, sitten puolittaisen läpiajon ja lopulta Farfán ampui pallon maalin pystypuuhun.

Ilmaiseksi ei Schalke voittoaan saanut, sillä se menetti peräti kaksi pelaajaa sairastuvalle. Niin Benedikt Höwedesiltä kuin maalintekijä-Draxleriltakin revähti alustavan arvion mukaan reisi.

loading comments...